Les autoritats tailandeses van afirmar que la coronació del príncep hereu, Vajiralongkorn, s'endarrerirà un any, encara que la seva proclamació com a rei pot tenir lloc abans. Els tailandesos van continuar ahir acudint al Gran Palau Reial per signar en el llibre de condol pel monarca Bhumibol Adulyadej, mort dijous passat als 88 anys a l'Hospital Siriraj per problemes de salut.

El viceprimer ministre, Wissanu Krea-Ngam, va assenyalar que el príncep ha demanat que la coronació formal tingui lloc després del període de dol i la incineració del monarca dins d'un any.

Segons la legislació vigent, el president del Consell Privat, Prem Tinunlasonda, exerceix com a regent provisional. Vajiralongkorn va rebre ahir en audiència a Prem i al primer ministre i cap de la junta militar, Prayut Chan-ocha, que va expressar la seva lleialtat al príncep hereu, segons el diari Bangkok Post.

"El Govern i el Consell Nacional per a la Pau i l'ordre (nom oficial de la junta militar), veient els tributs d'afecte del poble (pel rei Bhumibol), voldria prometre que complirà amb les seves obligacions amb honestedat i lleialtat als requeriments del príncep hereu", va assenyalar Prayut en un missatge televisat.