Almenys una persona va morir i set van resultar ferides i sis estaven desaparegudes per una violenta explosió ahir en una de les majors plantes químiques del món, la seu central del gegant BASF a Ludwigshafen (oest d'Alemanya), segons les autoritats locals. El succés va tenir lloc al matí en unes conduccions del port nord (al riu Rhin) de la factoria, per on la planta es proveeix de gas liquat, i els productes químics llançats a l'atmosfera podrien suposar un risc per a la població propera.

«Durant uns treballs en unes canonades es va produir una explosió que va resultar en un incendi», va explicar l'empresa. Les autoritats a Ludwigshafen van demanar als veïns evitar romandre a l'exterior després que diverses persones denunciessin problemes per respirar arran de la forta deflagració, que va provocar un gran incendi i una gran columna de fum negre.

L'empresa va reconèixer no saber encara els productes químics abocats i va demanar als veïns evitar estar en espais oberts i mantenir portes i finestres tancades.