Dues acusacions van demanar al jutge de la caixa B del PP que reobri el cas, pendent de judici, per investigar de nou els empresaris Alfonso García Pozuelo i Juan Miguel Villar Mir tenint en compte la declaració del primer en el macrojudici de Gürtel i una confessió de Jaume Matas que implicaria el segon. Es tracta de les acusacions liderades per Izquierda Unida i Adade, que han presentat sengles escrits davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata.

IU demana al magistrat, que ja va obrir judici oral per aquesta peça de Gürtel després de desimputar els empresaris que suposadament van donar diners al PP a canvi d'adjudicacions públiques, una sèrie de diligències dirigides a investigar de nou aquests dos constructors.

Pel que fa a García Pozuelo, al·lega que la passada setmana l'expresident de Constructora Hispánica va confessar davant el tribunal que el jutja al costat d'altres 36 persones de la trama Gürtel que havia donat diners al cap de la xarxa mafiosa, Francisco Correa, a canvi d'adjudicacions . IU explica que, segons els papers de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, amb la suposada comptabilitat B del partit García Pozuelo hauria pagat al Partit Popular almenys 72.000 euros a l'any 2000 i 90.000 més el 2003 i 2004.