El Govern britànic veu «molt probable» que el Parlament hagi de ratificar l'acord que s'assoleixi amb Brussel·les sobre el Brexit, encara que no creu que sigui necessària una votació per iniciar el procés, va afirmar al Tribunal Superior un dels advocats que representen l'Executiu. El procés l'han iniciat diversos ciutadans britànics per intentar forçar un vot a la Cambra dels Comuns abans d'activar l'article 50 del Tractat de Lisboa, que inicia la desconnexió del bloc comunitari.

«El punt de vista del Govern en aquest moment és que és molt probable que un acord d'aquestes característiques estaria subjecta a una ratificació», va afirmar el lletrat James Eadie. L'advocat forma part de l'equip legal que argumenta davant els jutges que el gabinet britànic està legitimat per activar aquest article, que obre el període de dos anys de negociacions amb la Unió Europea (UE), sense necessitat d'un suport explícit de les cambres.

Eadie va explicar, en la tercera i última vista del procés, que l'activació de l'article 50 significa «donar el tret de sortida» al procediment per abandonar la UE, però no modifica els drets dels ciutadans britànics. Per aquest motiu, considera que la prerrogativa real que permet al Govern executar decisions en nom de la sobirana britànica, Isabel II, és suficient per comunicar a Brussel·les la intenció de deixar el bloc, encara que la separació efectiva de la UE sí que podria necessitar una votació.

Un portaveu de Downing Street, despatx oficial de la primera ministra, Theresa May, va destacar que els advocats estan expressant «el punt de vista del Govern» en aquest procés. Alguns ciutadans, entre ells l'empresària britànica Gina Miller, han elevat la qüestió al Tribunal Superior.