El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es va reunir amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, davant qui es va reafirmar en el fet que els socialistes catalans votaran en contra de la investidura de Mariano Rajoy. La trobada es va celebrar a la seu de Ferraz de forma discreta i es va prolongr durant una hora i mitja.

«He mantingut una reunió cordial amb Javier Fernández. Els nostres punts de vista, que són diferents, no han canviat», va assegurar Iceta al seu compte de Twitter. El dirigent del PSC va abandonar la seu socialista sense fer declaracions als mitjans, encara que en el seu missatge va informar que avui ho farà.

Abans de la seva reunió a Ferraz, Iceta va insistir que els set diputats del PSC rebutjaran la investidura de Rajoy encara que el Comitè Federal del PSOE acordi l'abstenció a la reunió de diumenge que ve.

La trobada s'emmarca en la ronda de contactes que Fernández està mantenint en els últims dies amb els barons territorials per preparar el Comitè Federal. Fernández havia posposat la reunió per la celebració de les primàries del PSC, que Iceta va guanyar a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, dissabte passat.

Disciplina de vot

El president de la gestora va insistir que tots els diputats han de respectar la disciplina de vot en cas que el màxim òrgan aprovi l'abstenció. Iceta va deixar la porta oberta a que, si «no hi ha més remei» que permetre que Rajoy governi, podria fer-se amb l'abstenció d'onze diputats socialistes, els suficients perquè surti endavant la investidura.

Iceta va advertir al PSOE andalús que «no convencerà» els socialistes catalans perquè s'abstinguin en la votació d'investidura, ja que per qüestions «polítiques» i «tàctiques» aquest vot dels deixaria en una posició molt delicada a Catalunya.