El PSOE ha sol·licitat protecció policial a la Delegació del Govern a Madrid perquè diumenge que ve es garanteixi l'accés de delegats a la seu del partit durant la celebració del seu Comitè Federal «davant la possibilitat que es produeixin incidents per persones alienes a l'organització». La Delegació de Govern ha acceptat la petició cursada pel PSOE i organitzarà un dispositiu policial al voltant de la seu socialista, que està situada al carrer Ferraz.

El partit ha cursat el seu requeriment a través d'un escrit en què informa que, tot i que el Comitè Federal començarà a dos quarts de deu del matí, està previst que els delegats comencin a arribar a partir de dos quarts de nou. La demanda de protecció del PSOE es produeix després que en el seu anterior Comitè Federal celebrat el passat 1 d'octubre el tram del carrer Ferraz on està la seva seu fos ocupat literalment durant tota la jornada per centenars de persones.

Per altra banda, la nova direcció del PSOE no sembla disposada a tolerar la possible ruptura de la unitat de vot que segueix mantenint el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, en el cas que el Comitè Federal decideixi diumenge que els diputats socialistes s'han d'abstenir per fer president Mariano Rajoy. Així l'hi va advertir dimarts el president de la gestora, Javier Fernández, al propi Iceta en una reunió. I així ho va dir l'home fort de Susana Díaz a la gestora, Mario Jiménez, que va amenaçar el PSC?d'«avaluar» la relació entre els dos partits si Iceta persisteix en el no.

Paral·lelament, un dia després de la protesta contra Felipe González, de la qual el PSOE va responsabilitzar Podem, el seu líder, Pablo Iglesias, va dir que el boicot va ser un «símptoma de salut democràtica» com a expressió de denúncia que «ja està bé que en aquest país alguns treguin pit pel terrorisme d'Estat».

El ple del Congrés dels Diputats va aprovar, amb el suport del PP, PSOE i Ciutadans, l'abstenció de Podem, ERC i PNB i sense vots en contra, la reforma electoral destinada a evitar que unes hipotètiques terceres eleccions se celebrin el dia de Nadal, com passaria si fracassa la investidura de Mariano Rajoy.