El tribunal del macrojudici de la trama Gürtel ha acceptat el pagament dels 2,2 milions d'euros oferts pel presumpte cap de la xarxa corrupta, Francisco Correa, per cobrir la fiança civil que li demana la Fiscalia Anticorrupció.

En una providència, la secció segona de l'Audiència Nacional, encarregada de jutjar 37 persones de la trama corrupta, accepta l'oferiment de Correa que es retinguin 2.252.758 euros d'un compte a nom seu a Suïssa per abonar la fiança. Correa, en la seva línia de col·laboració amb la Fiscalia, va comunicar al tribunal que volia pagar la fiança a vuit dies de la celebració del macrojudici en què s'enfronta a una petició de 125 anys de presó.

La Fiscalia li demana aquests diners per cobrir les possibles responsabilitats civils derivades d'una possible condemna per les comissions i les adjudicacions públiques irregulars que suposadament va rebre entre els anys 1999 i 2005 com a líder de la trama.

El cap de la xarxa corrupta té bloquejats per ordre judicial 22,2 milions d'euros d'un compte a Credit Suisse del qual és titular la seva empresa Golden Chain Properties, firma mitjançant la qual Correa va blanquejar fons a Suïssa.

Pagaments a entitats

Aquests diners s'abonaran, segons detallava Correa en el seu escrit oferint el pagament, a una sèrie d'entitats públiques «per a la seva més ràpida entrega a les mateixes, com a rescabalament i reparació del dany reclamat», tot això, emfatitzava el document, «abans de la celebració del judici oral».

D'aquesta manera, accedeix a pagar 1.428 euros a favor de l'Ajuntament d'Estepona, 914.761 a l'Ajuntament de Majadahonda, 12.100 al Patronat Monte del Pilar, 772.557 a Hisenda, 116.586 a l'Ajuntament de Madrid, 432.826 a la Comunitat de Madrid i 2.599 el consistori de Pozuelo de Alarcón.