El cos d'una dona de 52 anys va ser localitzat divendres passat en estat de momificació al xalet d'una urbanització de Llíria (València) quan una comissió judicial es disposava a procedir al seu desnonament. Aquesta dona estava il·localitzable diversos mesos però ningú havia denunciat la seva desaparició. El cos estava momificat de forma natural i no s'apreciaven en ell signes de violència, de manera que tot apunta a una mort per causes naturals.

A l'espera del resultat definitiu de l'autòpsia, que va descartar la mort violenta, es calcula que podia haver mort fa cinc mesos. No va ser fins al moment en què anava a ser desnonada per l'impagament del lloguer quan va ser localitzat el cos.

Els veïns d'aquesta dona de 52 anys havien trucat a la policia en diverses ocasions en veure que els animals d'aquesta, que es trobaven a la parcel·la del xalet, presentaven símptomes de desnutrició. Així mateix, agents de la Policia Local de Llíria van passar diverses vegades pel domicili i van trucar, però no van obtenir resposta. Finalment, quan es va accedir a la casa divendres passat, es van trobar la dona morta al bany, a més de diversos animals morts.

L'alcalde de la localitat, Manolo Civera, va mostrar la seva sorpresa perquè no s'hagués denunciat la desaparició de la dona, fet que «ens ha de posar en alerta». Va afegir que els agents de la Policia Local no podien actuar d'ofici ni accedir a l'habitatge sense ordre judicial, fet pel qual únicament es van emportar animals que estaven a la parcel·la del xalet.

El primer edil de Llíria va afirmar també que la casa de la dona es troba en un entorn amb poc veïnat, de manera que el tracte amb els veïns no era en cap moment diari.