L'exsecretari general dels socialistes Pedro Sánchez va advertir ahir que "aviat" arribarà el moment que la militància recuperi i reconstrueixi "el seu PSOE", un partit autònom i "allunyat del PP", on les bases seran les que decideixin.

Aquest va ser el missatge que Sánchez, qui durant nou mesos i mig va defensar el "no és no" a Rajoy, va publicar al seu compte personal a Twitter després de la reunió del Comitè Federal que va aprovar per 137 vots a favor i 96 en contra que els socialistes s'abstinguin en la segona votació d'investidura de Mariano Rajoy. "Aviat arribarà el moment en què la militància recuperi i reconstrueixi el seu PSOE. Un PSOE autònom, allunyat del PP, on la base decideixi. Força", va escriure.

La decisió d'abstenir-se del partit socialista arriba tres setmanes després que Pedro Sánchez presentés la dimissió com a secretari general del PSOE en un convuls Comitè Federal en ser rebutjada la seva proposta de celebrar un congrés federal exprés.

Encara que té veu, però no vot, Sánchez no va assistir a la reunió del Comitè Federal, però sí va voler deixar el seu missatge palès a Twitter.

En aquestes últimes tres setmanes, Sánchez no ha aparegut en públic, ni tampoc va acudir al Congrés, on manté el seu escó, i només s'han vist algunes imatges seves quan va viatjar als Estats Units amb la seva família fa uns dies.

Com és habitual, els altres exsecretaris generals del PSOE, Felipe González, Joaquín Almunia, José Luis Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba, tampoc van acudir al Comitè Federal.