El cercador d'allotjaments rurals Toprural ha presentat les 20 candidates a convertir-se en les 7 Meravelles Rurals d'Espanya 2016 amb l'objectiu d'oferir la màxima visibilitat als grans paratges i destinacions rurals de la geografia espanyola. Una d'elles és Besalú.

Aquesta iniciativa, ja en la seva cinquena edició, es durà a terme gràcies a una enquesta a través les seves xarxes socials i tots els seus canals de comunicació del portal especialitzat en turisme rural, que compta amb 420.000 usuaris registrats i dos milions de visites al mes.

Tots els viatgers que vulguin participar en l'elecció de les 7 Meravelles Rurals 2016 podran fer-ho mitjançant la pàgina de Facebook de Toprural des del 25 d'octubre al 15 de novembre, entre els més de prop de 126.000 seguidors del portal.

Les 20 candidates, en què estan representades totes les comunitats autònomes, es presentaran a un públic potencial de més de 17 milions de viatgers amb què compta el territori nacional.

Per a les localitats limítrofes a aquestes contrades suposa una oportunitat de promoció única, ja que compten amb pocs recursos per obtenir visibilitat a Internet i amb aquesta acció, i la seva posterior promoció, guanyen accés a milions de viatgers, sense cap cost.

Andalusia, Aragó i Castella i Lleó compten amb dos representants entre les 20 localitats candidates a convertir-se en Meravella Rural.

Les 20 localitats seleccionades

Entre les candidates que competeixen amb Besalú hi ha Muxía a la Corunya (Galícia), Bárcena Major (Cantàbria), Lastres (Astúries), Ochagavia (Navarra), Mundaka a Biscaia (País Basc), Alquézar a Osca (Aragó), la Alberca a Salamanca (Castella i Lleó) i Buitrago de Lozoya (Madrid).

A més, s'inclouen Sigüenza a Guadalajara (Castella-la Manxa), Hervas a Càceres (Extremadura), Morella a Castelló (Comunitat Valenciana), Moratalla (Múrcia), Frigiliana a Màlaga (Andalusia), Valldemossa a Mallorca (Balears), Tejeda en gran Canària (Canàries), Sant Millán de la Cogolla (la Rioja), Orbaneja del Castillo a Burgos (Castella i Lleó), Aínsa a Osca (Aragó) i Setenil dels Cellers a Cadis (Andalusia).

El nord, la zona amb més meravelles

Igual que va succeir en l'edició de l'any passat, la meitat de les Meravelles Rurals triades s'ubiquen al nord d'Espanya. El 2015, Astúries amb Cudillero i Cantàbria amb Santillana del Mar van destacar en aconseguir el segon i el quart lloc, respectivament.

En 2016, es postulen destinacions com Galícia amb Muxía, Cantàbria com Bárcena Mayjor i la Rioja amb Sant Millán de la Cogolla, entre d'altres. En el cas d'Andalusia, Màlaga va ser es d'una Meravella Rural 2015 amb Ronda, que va ocupar el cinquè lloc, i aquest any es postula Frigiliana. A més, Càceres torna a estar present en la selecció amb Hervás, després que Trujillo aconseguís erigir-se com la primera Meravella Rural.