El rei Felip VI i el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, van parlar sobre diversos escenaris de diàleg per intentar resoldre la qüestió catalana, segons va explicar el propi Domènech, que va apuntar que aquesta és precisament una de les qüestions que «preocupa» el Monarca. Tots dos van destinar al tema català bona part de la reunió que van mantenir a La Zarzuela en el marc de la ronda de consultes per a la investidura.

Domènech va insistir en l'oposició de la seva formació a un govern de «gran coalició» que considera que es convertirà en el «forat negre» del sistema polític espanyol. Segons va afirmar, l'abstenció del PSOE a la investidura de Rajoy deixa Podem i les seves confluències com «l'única oposició i eix vertebrador d'una alternativa de present i de futur».

El portaveu d'En Comú Podem no va clarificar quin és el plantejament del Monarca en aquests escenaris de diàleg per resoldre la crisi de l'Estat amb Catalunya, però va apuntar que durant l'entrevista va recordar a Felip VI que hi ha una majoria sobiranista a Catalunya i que una aposta per intentar resoldre el conflicte només amb plantejaments com la reforma del finançament és clarament insuficient.

Necessitat de canvis

En tot cas, va apuntar que per part del monarca «hi ha una certa percepció evident que la situació ha de millorar o canviar». Domènech va prometre que els diputats d'Units Podem i les seves confluències construiran al Congrés un «mur» contra les polítiques del govern de Rajoy, i va criticar que l'Executiu espanyol es construeixi sobre «l'amenaça de la por» a la convocatòria d'unes terceres eleccions. «No és un pacte de govern, sinó una rendició», va dir.

També va apuntar que previsiblement PSOE i PP buscaran una «criminalització» de Podem. En aquest marc, va avançar que els diputats de Podem intentaran construiir una alternativa real al Govern de Rajoy presentant al Congrés iniciatives que aspiren a obtenir el suport del PSOE i, per tant, a ser aprovades a les Corts.