"Estic molt contenta amb la troballa del telèfon de la meva filla" perquè suposa "la primera prova tangible" que pot donar llum per a "canalitzar" la investigació. La mare de Diana Quer creu que "una de les possibilitats és que s'hagi llançat des del pont [en al·lusió al telèfon]". I conclou: "Se l'han portat, és clar".

Diana López Piñer, que es manifestava en aquests termes en el programa Espejo Público aquest matí, considera que el terminal "aclarirà molt la investigació". "És increïble", insisteix, perquè permetrà extreure més informació sobre els missatges de WhatsApp, per exemple. "Saber si els missatges últims els va escriure ella o no", explica.

D'altra banda, i preguntada per la polèmica al voltant del color dels pantalons de la jove, la mare ha relatat que aquella nit tant ella com la seva filla menor Valeria estaven veient una pel·lícula en el moment en què Diana es va canviar de roba per marxar. Estaven veient una pel·lícula i no haurien prestat massa atenció a la vestimenta de la noia. "Valeria i jo ho vam intentar, però no hi ha manera de recordar-nos del color dels pantalons". Cal recordar que en un primer moment la descripció aportada incloïen uns shorts de color rosa que finalment van ser trobats a la casa familiar.

Troballa del telèfon mòbil

Ahir es produïa aquesta troballa crucial per als investigadors de la desaparició de Diana Quer i revelador sobre el que va poder haver-li ocorregut aquella fatídica matinada del 22 d'agost quan se li va perdre el rastre a A Pobra do Caramiñal. Un mariscador va trobar ahir el telèfon mòbil de la jove, un Iphone 6 de color blanc, en Beluso, una ancorada situada en el lloc de Taragoña (Rianxo), a 15 quilòmetres de la localitat on estiuejava.

Malgrat els cops visibles a la carcassa i el temps que porta submergit, la Guàrdia Civil es mostra confiada en trobar la màxima informació emmagatzemada a l'aparell. Però al marge de les dades que s'extreguin del mòbil, la seva aparició just sota el pont de l'Autovia del Barbanza reafirma les sospites que seria en aquesta zona, on va viatjar a bord d'un vehicle en companyia d'una altra persona o altres persones, on va ocórrer el que marcaria el destí d'aquesta madrilenya de 18 anys.