El líder de Podem, Pablo Iglesias, va advertir a Mariano Rajoy que "ha establert les bases perquè tard o d'hora" Podem guanyi les eleccions i el va acusar de ser "enormement deslleial" amb el sistema polític i d'haver destrossat per dins el PSOE. "Ha demostrat ser un bon polític perquè va resistir", però ha deixat "ferit de mort" el PSOE i "ha establert les bases perquè tard o d'hora li guanyem les eleccions", va dir Iglesias al president en funcions en la segona sessió del debat d'investidura de Mariano Rajoy.

A diferència de la seva primera intervenció en aquest debat d'investidura de Rajoy, ahir Iglesias no es va dirigir directament al PSOE per retreure-li la seva abstenció i es va limitar a constatar que ha estat el president del PP el que ha aconseguit destrossar i, amb això, acabar amb el sistema polític.

La legislatura, un "epíleg"

Iglesias es va mostrar convençut que l'actitud de Rajoy des de les eleccions convertirà aquesta legislatura en un "epíleg", perquè els resultats dels comicis no li permetien ser president i va haver de posar en marxa una operació per "desemmascarar" Ciutadans i per "destrossar per dins el PSOE i, finalment, humiliar-lo". Rajoy, segons Iglesias, va actuar com "un convidat de pedra, no va fer res, va seure a esperar i va deixar que les elits i els seus aparells s'encarreguessin d'organitzar l'operació".

Segons la seva anàlisi, Rajoy ha acabat amb el "turnisme" que era la base en què se sostenia el sistema polític. Però el més important, per Iglesias, és que Espanya "ha canviat en una direcció diferent a la de vostès", va dir als diputats del PP.

"Hi ha un nou país, hi ha una nova Espanya que no té por però que pateix", va constatar, i es va referir als espanyols que saben el que és "patir" l'atur, la precarietat laboral, els desnonaments, haver d'emigrar. Un país també que creu que la corrupció és evitable, o de dones "fartes" que es parli d'igualtat però no sigui real o que volen poder interrompre un embaràs "d'una manera digna".