Milers de persones van participar pacíficament en la manifestació "Envolta el Congrés" convocada per la Coordinadora 25-S en protesta contra el que van qualificar d'"investidura il·legítima" de Mariano Rajoy com a president del Govern. Poc després de les sis de la tarda, la capçalera de la marxa amb el lema "Davant el cop de la màfia, democràcia" i crits de "Que no, que no que no ens representen", "Em faria vergonya ser Susana Díaz" o "PSOE-PP, la mateixa merda és", iniciaven el seu recorregut des de la madrilenya plaça de Neptuno a la Puerta del Sol.

Gent de totes les edats, 6.000 segons la Delegació del Govern i 100.000 segons els convocants, portaven pancartes amb eslògans com "No a la màfia colpista", "No és no", "El PP enganya, roba i emmordassa", també algunes en record a la morta Doris Venegas, una de les fundadores de la Coordinadora 25-S.

A la seva arribada a la Puerta del Sol, Elena Martínez, d'Izquierda Castellana, Ramon Walsh, de la Coordinadora 25-S i Alejandro Fernández de la Unión de Juventudes Comunistas de España, van llegir un manifest en el qual van destacar que la investidura del líder del Partit Popular, que es produïa en aquell moment al Congrés dels Diputats, és "il·legítima" i que el govern de Rajoy "serà il·legítim d'un règim il·legítim". Després de donar per "desconvocada" la manifestació, van concloure el seu discurs amb el missatge que "la lluita continua i amb més motius que mai".

Entre 1.200 i 1.300 agents es van encarregar de la seguretat de la marxa, fonamentalment agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), els coneguts com antiavalots, que en alguns punts del recorregut van ser escridassats pels assistents.

Finalment, Pablo Iglesias, que tenia previst saludar en nom de Podem els manifestants, va preferir "deixar el protagonisme a la gent", tot i que en arribar al Congrés va saludar els manifestants. Per part seva, el líder d'IU, Alberto Garzón, es va sumar a la marxa.