L'home de 74 anys que va ser atacat per set gossos al paratge del faldar, al Pinós (Alacant), on residia amb la seva dona, va morir ahir a l'Hospital General Universitari d'Elda. La víctima va ingressar a Urgències a la tarda de dimecres amb politraumatismes ocasionats per les mossegades que va rebre en braços, cames, mans, peus i en una orella. Després de ser intervingut, va ser traslladat a la planta de Traumatologia. Però des del dijous es trobava sedat i sotmès a tractament analgèsic per mitigar el dolor i recuperar-se del xoc inicial.

L'estat de salut de J.S.P. era delicat i, malauradament, no ha pogut superar les greus ferides que presentava, morint a les cinc de la matinada de dilluns. El seu cadàver va ser traslladat al migdia d'ahir a l'Institut de Medicina Legal d'Alacant on aquest dimecres se li practicarà l'autòpsia. El jutge de Novelda al qual s'ha assignat el cas vol conèixer les causes reals que han provocat la seva mort.

Mentrestant, la Guàrdia Civil del Pinós segueix endavant amb les investigacions, amb el suport de la Policia Local, a fi d'aclarir les circumstàncies que van concórrer en l'atac. Pel que sembla, un descuit va poder haver ocasionat que els animals, que són una barreja de bòxer i american stanford, s'escapessin de la parcel · la tancada i s'abalancessin contra l'home, que es trobava a la zona voltants, patint severes lesions per tot el cos; especialment a les extremitats inferiors on presentava, fins i tot, la fractura d'un dit i l'amputació parcial d'una orella.

Els animals són propietat d'un altre veí de la mateixa zona que va socórrer immediatament a la víctima tan aviat com es va adonar del que estava succeint. També la dona del mort, que supera els 70 anys d'edat, es va enfrontar als cànids mentre el seu marit es defensava amb prou feines des del terra.

La víctima va ser assistida en un primer moment per una patrulla de la Policia Local del Pinós i tot seguit va arribar una ambulància del centre de salut. El personal sanitari va valorar el seu estat i va decidir portar el ferit ràpidament a l'Hospital d'Elda, on va ser intervingut en la nit de dimecres fins que quatre dies després ha acabat morint.

nucli zoològic

En un primer moment es va informar que els gossos implicats en l'atac no pertanyien a les races classificades com potencialment perilloses. No obstant això està consideració ha canviat ara al conèixer-se que, en realitat, es tracta d'un encreuament entre bòxer, que no és potencialment perillós, i un american stanford, que sí que ho és. En aquest cas el propietari hauria d'haver comptat amb la llicència administrativa que expedeixen els ajuntaments quan es posseeixen gossos potencialment perillosos. I no és l'únic. També hauria d'haver obtingut llicència de nucli zoològic com qualsevol criador a l'estar a cura d'una desena de cànids.