Acusen Trump de no declarar milions de dòlars en ingressos

L'FBI inicia sota una gran pressió l'anàlisi dels correus electrònics de la mà dreta de Hillary Clinton

02.11.2016 | 07:21
Donald Trump ha retallat el desavantatge respecte a Hillary Clinton.

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va usar estratagemes «legalment dubtoses» per eludir impostos en no declarar milions de dòlars en ingressos, va informar el diari The New York Times. Segons aquest rotatiu, el magnat immobiliari va forçar el 1990 part dels seus creditors a què li condonessin el que els devia després de declarar en fallida els seus tres casinos d'Atlantic City (Nova Jersey).
El Servei d'Impostos Interns (IRS) dels Estats Units, l'agència encarregada de la recaptació fiscal, considera com un ingrés el deute perdonat, fet pel qual Trump hauria d'haver declarat aquests centenars de milions de dòlars. No obstant això, el magnat immobiliari va intercanviar aquest deute per accions corporatives del seu imperi trencat, una estratagema que sobre el paper era legal però que els seus assessors li haurien desaconsellat, ja que el valor dels títols era inferior al nominal. Aquests mateixos assessors el van alertar llavors dels problemes a què podia enfrontar-se si l'auditava l'IRS.
The New York Times va calcular que Trump va eludir desenes de milions de dòlars en impostos amb aquesta estratagema, encara que la xifra real es desconeix perquè el magnat no ha publicat les seves declaracions.
Experts comptables consultats pel rotatiu van qüestionar la legalitat de la maniobra de Trump, que segons ells «no va utilitzar una escletxa» del sistema, sinó que «el va portar més enllà». El 2004 el Congrés nord-americà va eliminar la fórmula pel qual es podia intercanviar deute per accions corporatives.
Paral·lelament, les investigacions de l'FBI sobre la implicació del Kremlin en la campanya per la Casa Blanca no van mostrar vincles amb el magnat republicà, els comentaris sobre Rússia del qual han generat tota mena d'especulacions, va informar The New York Times. L'FBI ha investigat els assessors més propers a Trump, ha indagat connexions amb magnats financers russos, ha buscat els responsables dels atacs informàtics contra el Partit Demòcrata i ha seguit una pista sobre una comunicació entre el republicà i un banc rus.
A més, l'FBI creu que el hackeig de comptes de correu de dirigents demòcrates que s'ha produït en els últims mesos, i del qual la Casa Blanca ha responsabilitzat Rússia, té com a objectiu «alterar» la campanya nord-americana i no ajudar Trump.
Per altra banda, amb el temps en contra i sota una enorme pressió, l'FBI ha iniciat la seva anàlisi dels correus electrònics de la mà dreta de Hillary Clinton. L'objectiu dels agents és determinar si els documents de l'assessora Huma Abedin contenen informació classificada i si són nous respecte els prop de 30.000 ja examinats en la investigació inicial al servidor privat d'email que va utilitzar Clinton com a secretària d'Estat. La troballa de nous correus podria donar problemes a Clinton o Abedin si es demostra que van intentar ocultar informació als investigadors. O en cas contrari, si no apareix res de nou, punxaria les expectatives d'una gran revelació.
En tot cas, Trump supera per un punt la sea rival demòcrata en una nova enquesta publicada als Estats Units a una setmana de les eleccions del 8 de novembre. Segons el sondeig, Trump aconsegueix un suport del 46 per cent, davant del 45 per cent per a Clinton.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Evacuen l'estació tren Nîmes en l'inici de la Vuelta Ciclista a Espanya

L'organització de la Vuelta, que avui va començar en aquesta ciutat francesa, havia informat a la...

Un home mata dues persones i en fereix sis més a punyalades a Finlàndia

Un home mata dues persones i en fereix sis més a punyalades a Finlàndia

La Policia aconsegueix detenir l'agressor en disparar-li un tret en una cama.Un grup de persones...

Pyongyang augura una catàstrofe si Washington i Seül fan maniobres

El Japó agraeix el suport dels EUA «sota aquesta situació d'amenaça nuclear de Corea del Nord»

Trump destitueix el cap d´estratègia de la Casa Blanca, Steve Bannon

Trump destitueix el cap d´estratègia de la Casa Blanca, Steve Bannon

La mare de la dona que va morir en ser atropellada per un cotxe conduït per un supremacista blanc...

El Suprem d´Israel suspèn la legislació sobre els assentaments a Cisjordània

El Tribunal Suprem (TS) d'Israel va ordenar la suspensió cautelar d'una legislació...

Un accident entre tres camions obliga a tallar una autovia a Toledo

L'A-4, autovia de Còrdova, va ser tallada a l'altura de Seseña (Toledo) en sentit...

Enllaços recomanats: Premis cinema