Gairebé 21.000 persones s'han vist ja obligades a deixar les seves llars per l'ofensiva iraquiana per arrabassar la ciutat de Mossul al grup gihadista Estat Islàmic (EI), segons assenyala les Nacions Unides.

La xifra suposa un clar augment respecte a l'última dada facilitada per l'organització, just aquest dimarts mateix, quan parlava de prop de 18.000 persones desplaçades.

Dels 21.000 desplaçats, la meitat es troben en campaments i l'altra meitat amb comunitats d'acollida, segons ha dit en la seva conferència de premsa diària el portaveu de l'ONU Stéphane Dujarric.

L'ofensiva sobre Mossul va entrar aquest dimarts en una nova fase amb l'entrada de forces iraquianes en una zona de la ciutat, que ha estat sota control de l'EI des del juny del 2014.

Fins ara, els combats s'havien centrat en zones properes i les Nacions Unides havia advertit que els moviments importants de població haurien d'arribar quan la lluita arribés a les àrees més habitades.

Segons els càlculs de l'ONU, en total unes 200.000 persones es podrien veure obligades a deixar les seves cases per escapar de la violència.

En el pitjor escenari possible, l'organització considera que fins a un milió de persones podrien veures dorçades a marxar, convertint a Mossul en la major crisi humanitària del món aquest any.