Rússia va acusar els EUA i l'OTAN d'equivocar-se d'enemic en la lluita contra el terrorisme gihadista després que impedissin que la flota russa amb rumb a les costes sirianes recalés la setmana passada al port de Ceuta. «És hora ja que els nostres col·legues occidentals decideixin contra qui lluiten en realitat: contra els terroristes o contra Rússia», va afirmar el ministre de Defensa, Serguei Xoigú.

Xoigú va destacar el fet que el pas de la flota russa encapçalada per l'únic portaavions de l'Armada russa, l'Almirall Kuznetsov, va causar «enrenou» entre els països occidentals al seu pas pel Canal de la Mànega o l'Estret de Gibraltar. «Però el que ens va sorprendre especialment és la postura de certs països que, sota la pressió dels EUA i l'OTAN, van anunciar públicament la seva negativa a permetre l'entrada dels nostres vaixells als seus ports», va dir, en clara al·lusió a Espanya.

En realitat, les autoritats ?espa?nyoles mai es van negar a autoritzar aquesta escala, sinó que van demanar aclariments sobre si els vaixells participarien en accions militars a Síria, després de la qual cosa la part russa va retirar la seva sol·licitud.

«Es veu que els nostres socis entenen d'aquesta manera la seva aportació a la lluita contra el terrorisme internacional a Síria. Potser han oblidat a mans de qui van morir innocents en els atemptats a Bèlgica, França, Egipte, Iraq i altres països?», es va preguntar el ministre de Defensa. efe/Ddg moscou