França va resituar els 1.616 menors del campament de Calais a diversos centres d'acollida temporal, on les autoritats franceses iniciaran els tràmits per saber si els joves tenen dret a demanar asil al Regne Unit. En uns 30 autocars noliejats per l'Estat, els 1.616 menors sense companyia d'adults que estaven en un centre provisional d'acollida a Calais van ser traslladats a algun dels més de 400 Centres d'Acollida Provisional (CAP) repartits per tot França.

A la seva arribada als CAP, aquests nois, que fugen de països pobres, inestables i en conflicte, com l'Afganistan, el Sudan o Eritrea, han de ser examinats per les autoritats franceses, que informaran els menors d'edat sobre el procediment d'asil.

La majoria dels menors sense companyia d'adults descartarà demanar asil a França, ja que la seva aspiració és creuar el canal de la Mànega i entrar legalment en territori britànic per unir-se als seus parents.

En aquests casos, el Govern francès instarà el britànic a acollir aquests nens i adolescents, que en l'última setmana havien estat al centre provisional proper al campament de Calais mentre esperaven el trasllat. La situació dels menors del camp de refugiats de Calais ha creat certa tensió entre París i Londres.