L'EI assassina a trets 52 joves en un col·legi públic a la ciutat de Mossul

Gairebé 21.000 persones s'han vist obligades a abandonar les seves llars com a conseqüència de l'ofensiva per recuperar l'urbs iraquiana

03.11.2016 | 07:25
Soldats iraquians observen un edifici molt malmès prop de Mossul.

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va assassinar a trets 52 joves en un col·legi públic situat a l'est de la ciutat de Mossul, un dia després que les tropes iraquianes entressin a l'urbs pel front oriental. Un dels dirigents dels anomenats Cavallers de Mossul, els grups de veïns armats que resisteixen l'EI a l'interior de la ciutat, Mohammad al Musali, va explicar que les víctimes eren antics efectius de les forces de seguretat.
Aquests joves havien no obstant això mostrat el seu «penediment» davant l'EI per la seva anterior professió, fet que no va evitar la seva execució, com va passar també el passat 27 d'octubre amb un altre mig centenar d'antics uniformats. El grup extremista va demanar als residents dels barris d'Al Jadraa, Al Samah, Al Karama i Al Qudis que acudissin al col·legi Meca, situat al primer dels districtes, amb les seves pertinences i documents d'identitat. Segons Al Musali, els gihadistes van amenaçar d'atacar les cases d'aquells que no responguessin a la crida, realitzada des dels altaveus de les mesquites.
Paral·lelament, gairebé 21.000 persones s'han vist ja obligades a deixar les seves llars per l'ofensiva iraquiana per arrabassar la ciutat de Mossul a l'EI. Dels 21.000 desplaçats, la meitat es troben en campaments i l'altra meitat amb comunitats d'acollida, segons va explicar el portaveu de l'ONU Stéphane Dujarric.

Llogarets alliberats
Les forces iraquianes van avançar al sud i l'est de la ciutat de Mossul i van alliberar diversos llogarets en aquestes zones. El comandant de les forces especials, general Abdel Amir Rashid Yaralá, va assenyalar que unitats de la Policia Federal iraquiana van alliberar les localitats d'Al Menkar, Al Bazuna, Jerar i Shahlub, situades al sud de la comarca de Hamam al Alil, a uns 25 quilòmetres al sud de Mossul. Així mateix, aquestes mateixes unitats van recuperar el llogaret d'Al Abid, que és el que està més proper a la comarca de Hamam al Alil, i van entrar a la localitat d'Al Qahera, a l'extrem nord-est de Hamam al Alil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema