L'EI assassina a trets 52 joves en un col·legi públic a la ciutat de Mossul

Gairebé 21.000 persones s'han vist obligades a abandonar les seves llars com a conseqüència de l'ofensiva per recuperar l'urbs iraquiana

03.11.2016 | 07:25
Soldats iraquians observen un edifici molt malmès prop de Mossul.

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va assassinar a trets 52 joves en un col·legi públic situat a l'est de la ciutat de Mossul, un dia després que les tropes iraquianes entressin a l'urbs pel front oriental. Un dels dirigents dels anomenats Cavallers de Mossul, els grups de veïns armats que resisteixen l'EI a l'interior de la ciutat, Mohammad al Musali, va explicar que les víctimes eren antics efectius de les forces de seguretat.
Aquests joves havien no obstant això mostrat el seu «penediment» davant l'EI per la seva anterior professió, fet que no va evitar la seva execució, com va passar també el passat 27 d'octubre amb un altre mig centenar d'antics uniformats. El grup extremista va demanar als residents dels barris d'Al Jadraa, Al Samah, Al Karama i Al Qudis que acudissin al col·legi Meca, situat al primer dels districtes, amb les seves pertinences i documents d'identitat. Segons Al Musali, els gihadistes van amenaçar d'atacar les cases d'aquells que no responguessin a la crida, realitzada des dels altaveus de les mesquites.
Paral·lelament, gairebé 21.000 persones s'han vist ja obligades a deixar les seves llars per l'ofensiva iraquiana per arrabassar la ciutat de Mossul a l'EI. Dels 21.000 desplaçats, la meitat es troben en campaments i l'altra meitat amb comunitats d'acollida, segons va explicar el portaveu de l'ONU Stéphane Dujarric.

Llogarets alliberats
Les forces iraquianes van avançar al sud i l'est de la ciutat de Mossul i van alliberar diversos llogarets en aquestes zones. El comandant de les forces especials, general Abdel Amir Rashid Yaralá, va assenyalar que unitats de la Policia Federal iraquiana van alliberar les localitats d'Al Menkar, Al Bazuna, Jerar i Shahlub, situades al sud de la comarca de Hamam al Alil, a uns 25 quilòmetres al sud de Mossul. Així mateix, aquestes mateixes unitats van recuperar el llogaret d'Al Abid, que és el que està més proper a la comarca de Hamam al Alil, i van entrar a la localitat d'Al Qahera, a l'extrem nord-est de Hamam al Alil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

El president dels EUA carrega contra dos senadors del seu propi partit que van criticar la seva...

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Dos centenars de dirigents i simpatitzants de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi,...

Almenys 37 morts en disturbis en una presó del sud de Veneçuela

La massacre es va produir per l'acció d'una unitat d'elit del Govern per intentar prendre el...

Mor un policia de Hamas en un atemptat suïcida a la frontera entre Gaza i Egipte

Un membre de l'Estat Islàmic s'immola en ser aturat de matinada en...

Dona a llum la nena de 10 anys violada a qui el Suprem indi va prohibir avortar

La nena de 10 anys violada a la qual el Tribunal Suprem indi va prohibir avortar fa tres setmanes...

Enllaços recomanats: Premis cinema