El president dels Estats Units, Barack Obama, va opinar que és important que les investigacions no es guiïn per «insinuacions» de to polític, en referència a l'anunci de l'FBI que està revisant més correus possiblement relacionats amb la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton. «He fet un esforç molt deliberat per assegurar-me que no sembli que m'estic posant en el que se suposa que han de ser processos independents per prendre aquestes decisions», va afirmar Obama en una entrevista al portal digital Now This News. «Però sí que crec que hi ha una norma que, quan hi ha investigacions, no treballem basant-nos en insinuacions, ni en informacions incompletes, ni en filtracions. Treballem basant-nos en decisions concretes que s'han pres», va afegir.

El mandatari va recordar que l'FBI ja va fer aquest any una investigació «exhaustiva» sobre l'ús per part de Clinton d'un servidor privat de correu electrònic per a tractar assumptes oficials quan era secretària d'Estat (2009-2013). «I la conclusió llavors de l'FBI, la conclusió del Departament de Justícia, la conclusió de diverses investigacions al Congrés va ser que ella havia comès alguns errors, però que no hi havia res que justifiqués un procés judicial», va destacar Obama.

Per part seva, el candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va encoratjar els hispans de Miami (Florida) a votar com «si estiguéssim perdent» i va prometre «cancel·lar l'acord" de l'actual Govern nord-americà amb Cuba. «Fem com si estiguem a baix», va dir Trump en urgir els seus seguidors a votar a Florida, un estat dels més diversos i volàtils del país i que aporta 29 vots o circumscripcions electorals.