El petit Nicolás va voler amb un fals informe oficial estafar Mercadona

Va enviar a la multinacional un dossier on l'alertava que Carrefour volia desprestigiar-la

03.11.2016 | 07:25
El petit Nicolás, en una foto del seu perfil de Facebook.

El petit Nicolás va intentar crear una guerra entre dos gegants de l'alimentació i cobrar en nom de la vicepresidenta del Govern per solucionar-la. El fals dossier que va elaborar per entregar-lo a Mercadona, amb capçalera fotocopiada del Govern i el nom de Soraya Sáenz de Santamaría mal escrit, representa l'esperpent que va aconseguir la seva xarxa d'estafes, que la policia considera ja obra del líder d'una organització criminal. El document, custodiat pel jove suplantador al seu domicili, en el qual advertia a l'empresa espanyola de l'existència d'una «operació Caiguda», ordida en secret per Carrefour, i que consistia en difondre que molts seus productes són tòxics o directament cancerígens.
Assegurava el seu informe que l'Executiu tenia constància de l'atac gràcies al sistema d'escoltes telefòniques Sitel del Ministeri d'Interior i un talp en el consell de Carrefour -l'agent secret «4F»-, i es comprometia a desplegar una gran operació policial contra la multinacional francesa quan provoqués major «atenció».
El fals informe d'intel·ligència, segons El Mundo, es tracta d'una rudimentària fotocomposició en la qual inclou, a més de l'anagrama del Govern d'Espanya i del Ministeri de la Presidència, el nom de «Soraya Sáez de Santamaria», amb el seu cognom mal escrit.
El barroer dossier, encapçalat pel nom de la mà dreta de Mariano Rajoy escrit amb faltes d'ortografia i ple de frases mal construïdes i una infinitat d'incorreccions sintàctiques, alertava l'empresa de la família Roig que el «president de Carrefour» havia estat «interceptat» preparant una «acció» contra la companyia espanyola. I que el seu objectiu passava per «desestabilitzar la marca España posant com a antecedents que els productes són barats a conseqüència de la mala qualitat, creant una inseguretat en el consumidor».
El document confeccionat pel petit Nicolás establia que «l'atac que s'està organitzant és directament de Carrefour France» i que l'Executiu havia pogut «localitzar-lo» gràcies a l'«agent 4F». En aquesta mateixa línia, el dossier establia que l'agent encobert havia tingut coneixement per raó del seu càrrec d'un estudi intern de la companyia francesa en el qual s'analitzava la seva «pujada de vendes» gràcies a la «baixada de compra dels productes» de la seva competència espanyola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un tuit de Barack Obama, rècord de «m´agrada»

Un tuit de l'expresident dels EUA Barack Obama sobre la violència racista de dissabte passat a...

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

El Regne Unit pretén que tant les persones com els béns comercials continuïn viatjant lliurement...

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

Els socialistes aposten per un Estat plurinacional en el marc d'una reforma de la Constitució. La...

La policia filipina mata 32 persones en 24 hores en una operació antidroga

La policia filipina va matar 32 sospitosos en un interval de només 24 hores en...

El líder opositor rus denuncia que el Kremlin finança el règim de Maduro

L'Assemblea Constituent ratifica els 13 magistrats del Tribunal Suprem que van ser...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema