El portaveu de Podem al Senat, Ramon Espinar, va comprar un habitatge protegit a Alcobendas per 146.224 euros sense sorteig públic i quan es trobava a l'atur. Abans que acabés l'any, el responsable de Podem el va vendre per 176.000 euros, de manera que va obtenir uns guanys de 30.000 euros, segons la SER. Els fets es van produir el 2010 quan Espinar tenia 23 anys i estudiava un màster a la Universitat Complutense de Madrid. L'immoble adquirit es tractava d'un Habitatge de Protecció Pública (VPP) construït en terrenys cedits per l'Ajuntament d'Alcobendas i, per tant, va sortir a la venda a un preu inferior al de mercat. Espinar no va haver d'inscriure's en cap registre municipal i ni tan sols estava empadronat a la localitat madrilenya.

Espinar va rebutjar que especulés amb la compravenda d'un habitatge protegit, negant una informació darrere de la qual la direcció del seu partit veu interessos per interferir en els seus processos interns. El portaveu de Podem al Senat, proper al secretari general, Pablo Iglesias, va explicar que va demanar un crèdit familiar per posar l'entrada de la compra d'un habitatge a Alcobendas, que va vendre temps més tard en no poder fer-se càrrec de la hipoteca.

Espinar es va declarar «profundament dolgut» per una informació que va titllar d'inexacta, fet pel qual va denunciar que «determinats interessos», sense precisar quins, busquen debilitar en el procés de primàries per designar el nou líder de Podem a la Comunitat de Madrid, càrrec que pretén en pugna amb una candidatura que abandera Rita Maestre.

Maestre va alertar de suposades ingerències externes amb la publicació de la informació, que la majoria de dirigents del partit va vincular a interessos d'un grup de comunicació. Pablo Iglesias va dir que «la màquina del fang» no podrà «domesticar» Podem.