Almenys 239 immigrants van desaparèixer al Mar Mediterrani en dos naufragis davant de les costes de Líbia, segons testimonis de dos supervivents recollits per l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur). La portaveu d'Acnur per al Sud d'Europa, Carlota Sami, va informar al seu compte de la xarxa social Twitter que dos supervivents que van arribar a l'illa de Lampedusa els van explicar que les llanxes pneumàtiques van naufragar i que hi hauria almenys 239 persones desaparegudes.

Els dos immigrants van arribar a l'illa italiana juntament amb altres 27 després d'haver estat rescatats i van explicar que, tot i les males condicions del mar, van ser obligats a embarcar i després es va produir el naufragi. Les dues embarcacions van salpar des de les costes properes a Trípoli i la majoria dels immigrants procedien de Guinea.

La Guàrdia Costanera italiana va informar dimecres del rescat de 29 persones i la recuperació de dotze cadàvers mentre la llanxa s'estava enfonsant a 25 milles de la costa líbia.

L'alcaldessa de Lampedusa, Giusi Nicolini, va dir als mitjans italians que els supervivents van explicar que en una de les llanxes viatjaven 138 persones i que només es van salvar dues dones, una d'elles una jove de Libèria que ha perdut el seu fill de dos anys . En l'altra llanxa hi viatjaven unes 140 persones i els cinc vaixells que van acudir a la zona només van poder salvar-ne 27, va explicar Nicolini, que va visitar aquests supervivents que van arribar a la petita illa, la més propera a les costes africanes, i que segueixen completament atordits.

Paral·lelament, la Guàrdia Costanera italiana va assenyalar que en les darreres hores havia coordinat la recuperació d'un cadàver i el rescat de 766 immigrants quan navegaven cap a Europa, en unes operacions en què va participar la nau espanyola Río Segura.