Un jutjat investiga com va poder aconseguir l'alcohol Laura, la nena de 12 anys morta a causa d'un coma etílic a San Martín de la Vega (Madrid) després de fer botellón, segons va informar ahir l'alcalde de la localitat, que ha precisat que el consistori no sabia que a la zona en la qual va ocórrer el succés es reunien joves per beure. L'alcalde de San Martín de la Vega, Rafael Martínez, va participar ahir en la concentració i el posterior minut de silenci que es va celebrar al migdia a la plaça de la Constitución en memòria de la nena, en una jornada declarada de dol. Martínez va dir que la mort de la menor afecta tots els veïns i sosté que ara «no és temps de buscar culpables sinó solucions» i de «treballar tots units», institucions, comunitat educativa i les forces i cossos de seguretat de l'Estat, «perquè no torni a ocórrer».

«Demano sobretot comprensió i respecte per a la família en aquests moments difícils que està travessant», va afegir l'alcalde, en referència als pares i a la germana gran de la menor. Els progenitors són d'origen polonès però fa molts anys que viuen al municipi; de fet les seves dues filles van néixer allà. Després de la concentració, el primer edil va explicar que un jutjat madrileny ha obert diligències i investiga qui va poder ?proporcionar l'alcohol a la menor: si va aconseguir-lo en un comerç local amb l'ajuda d'una persona major d'edat o fins i tot si el va trobar en un domicili particular.

Sobre el descampat en el qual es va fer el botellón, l'alcalde va assegurar que l'Ajuntament no tenia constància que els joves l'utilitzessin per a aquest finalitat, si bé va precisar que sí que hi ha altres zones en les quals es feia botellón i que són vigilades per la Policia.

La menor morta estudiava en l'únic institut de la localitat, l'Anselmo Lorenzo, per la qual cosa era coneguda per la majoria dels joves del poble, que segueixen commocionats, segons van admetre diversos dels alumnes que van participar en el minut de silenci en memòria de Laura. Un d'ells va relatar que va ser testimoni de com diversos amics de la noia la portaven cap al centre de salut dins d'un carret de supermercat. «La vaig poder veure i en aquell moment anava en molt mal estat», va dir. Una altra alumna, Michelle, explicava que una amiga de la morta li va dir que aquesta «havia pres una ampolla de vodka sencera, tot i que des del principi se sentia marejada», i va apuntar que «pel que sembla no era la primera vegada que això li succeïa».