L'organització terrorista Estat Islàmic (EI) està exigint a les famílies a la ciutat iraquiana de Mossul, que controla des 2014, que li lliurin als seus fills masculins que tinguin a partir de 9 anys per convertir-los en combatents, segons va denunciar ahir l'ONU.

Els gihadistes «toquen porta per porta» i en altres casos ordenen a través d'altaveus instal·lats en vehicles que circulen per la ciutat que totes les famílies els lliurin als fills de 9 a 10 anys. Els terroristes adverteixen a les famílies que, en cas de desobediència, seran castigades, va dir la portaveu de l'Oficina de Drets Humans de Nacions Unides, Ravina Shamdasani.

En paral·lel, l'EI?continua amb les execucions massives a Mossul i els seus voltants, on aquesta setmana pot haver assassinat 430 persones, entre elles, mig centenar dels seus propis militants. Continuant amb la barbàrie que ha instal·lat l'EI a Mossul, la portaveu de l'ONU va dir que s'ha corroborat informació que els gihadistes retenen al voltant de 400 dones de les minories kurda, xiïta i yazidita.

Així mateix, l'EI?continua amb la seva estratègia de transferir famílies senceres des de localitats perifèriques a zones de la ciutat on operen els gihadistes perquè els serveixin d'escuts humans. A més de desenes de milers de persones desplaçades per aquesta raó en les últimes dues setmanes, 150 famílies més van ser traslladades aquest dimecres a Mossul.

Tot plegat té lloc en el marc dels combats que lliura l'EI contra l'Exèrcit iraquià pel control de Mossul, considerada la segona ciutat més important de l'Iraq. Les forces iraquianes van assaltar ahir nous barris de l'est i el sud de la ciutat, mentre que els gihadistes es disposen a resistir a l'interior del seu últim bastió urbà a l'Iraq.