El president del Govern, Mariano Rajoy, i els nous ministres van revisar les primeres mesures a curt termini després que l'Executiu hagi estat 10 mesos en funcions. Aquestes són les principals prioritats que el portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, va destacar. ?

Pressupostos i despesa

El Govern remetrà a Brussel·les l'actualització del projecte de pressupostos de 2017 que va enviar a la Comissió Europea el 15 d'octubre, amb la incògnita de si inclourà les mesures d'ajust per complir l'objectiu de dèficit. Posteriorment, l'Executiu parlarà amb els grups polítics sobre els pressupostos generals de l'any que ve per remetre'ls a la UE. Sobre el sostre de despesa, al novembre es vol aprovar al Consell de Ministres, i presentar-lo abans a l'oposició.

Finançament autonòmic

El Govern va ratificar el seu compromís d'abordar de manera immediata la revisió del model de finançament autonòmic perquè sigui «estable i suficient». Com a pas previ, se celebrarà una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i una Conferència de Presidents autonòmics al Senat.

Retocar la Lomce i nou pacte

El Ministeri d'Educació retocarà la Lomce per tal de suspendre els efectes acadèmics de les proves finals de quart de l'ESO i de segon de Batxillerat, conegudes com revàlides. També posarà en marxa, en breu, una subcomissió al Congrés per anar avançant en un gran pacte educatiu en línia amb el que defensen PSOE i C's. Una altra mesura ja programada és reunir la Comissió General d'Educació, prèvia a la Conferència Sectorial que hi haurà aquest mes, per «donar tranquil·litat» als estudiants.

L'acord del canvi climàtic

A proposta de la ministra d'Agricultura, Isabel Tejerina, el Govern pretén incloure en l'ordre del dia del pròxim Consell de Ministres l'acord sobre el canvi climàtic aconseguit fa gairebé un any a París, que va entrar en vigor dijous, dia 3. El Govern és l'encarregat de remetre el conveni al Parlament, que és l'encarregat de ratificar l'acord.

Pacte de Toledo i diàleg social

En matèria econòmica, el Govern té en ment una pròxima convocatòria del Pacte de Toledo per anar analitzant el futur de les pensions. Igualment, la intenció és reprendre el diàleg social amb la patronal i els sindicats per debatre sobre les qüestions pendents entre les parts.

Nou fiscal general de l'Estat

Una altra de les tasques a fer també a curt termini és el nomenament del nou fiscal general de l'Estat, ja que l'actual, Consuelo Madrigal, ha cessat amb el nou Govern, com estableix l'Estatut del Ministeri Fiscal. L'Executiu no va concretar quan podria aprovar la designació, ni tampoc va donar pistes de si seguiria Madrigal, que ha estat al capdavant de la institució des de gener de 2015, o s'optaria per una altra persona.