Una jove de 14 anys va morir ahir al matí al centre de Saragossa després de precipitar-se d'un cinquè pis en el qual s'havia iniciat un incendi. El pare de la jove va ser traslladat a l'hospital, després que un bomber el rescatés de l'antena parabòlica en la qual havia aconseguit quedar-se sostingut.

Al mateix habitatge, situat a la plaça de Los Sitios, també vivien dues dones més, l'àvia de la família i la seva cuidadora, que van ser traslladades a l'Hospital Miguel Servet per inhalació de fum. Ni les dues dones ni el pare es trobaven en estat greu.

El foc es va originar passades les vuit del matí del diumenge, probablement a la sala d'estar de l'habitatge, per causes que encara s'estan investigant, malgrat que tot apunta que l'origen hauria pogut ser una estufa.

Ràpida intervenció

Els primers a arribar al lloc del succés van ser els efectius de la Policia Local, que van aconseguir treure del domicili l'àvia octogenària i la seva cuidadora. No obstant això, la virulència del foc va obligar els agents a sortir ràpidament de l'habitatge, de manera que no van poder rescatar les dues persones que quedaven a l'interior: la jove que va morir i el seu pare.

Els Bombers de Saragossa van arribar tot seguit, però ja van trobar-se amb el cos de la menor, que s'havia precipitat al buit pel pati interior, i amb el pare sostingut de l'antena parabòlica. Un dels bombers, que posteriorment va haver de ser atès pels serveis d'emergències, va haver de treure's el sistema de respiració per tal de rescatar a l'home. Segons el sergent dels Bombers de Saragossa, Javier Pizarro, la intervenció va ser "força costosa" no només per la virulència de l'incendi, sinó perquè les flames impedien arribar als efectius fins on eren les dues víctimes.

La resta d'habitants del mateix edifici, de set plantes, van ser o bé desallotjats o bé confinats a l'interior del seu domicili, depenent dels casos i segons les ordres que establiren els bombers. Alguns dels veïns ja havien sortit de l'edifici abans de la presència dels cossos de seguretat, alertats pels crits de "foc".

Segons fonts del govern aragonès, set persones més, a banda del bomber i dels habitants de l'immoble afectat, van haver també de ser ateses al mateix lloc del succés.