La Comissió de l'Estatut del Diputat va aprovar, amb els vots del PP, PSOE i Ciutadans, i el vot en contra del grup d'Units Podem i els partits nacionalistes, el suplicatori sol·licitat pel Tribunal Suprem contra el portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, per la consulta del 9-N. L'informe de la comissió favorable a concedir el suplicatori s'elevarà al ple del Congrés per a la seva aprovació definitiva en una votació de caràcter secret.

Els grups d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea, PDECat, ERC i PNB es van unir per oposar-se a la concessió del suplicatori i van presentar a la comissió un vot particular de protesta, en entendre que es tracta d'un procés judicial de caràcter polític. Aquesta acusació va ser negada pel socialista Luis Carlos Sahuquillo, que va recordar que el seu partit, per norma general, sempre és partidari de concedir els suplicatoris, ja que la funció del Congrés no és jutjar, però tampoc obstaculitzar la feina de la justícia.

El representant d'ERC Joan Capdevila va lamentar «profundament» la situació d'Homs i la «ingerència» política que s'ha fet d'un «procés democràtic», mentre que el diputat del PNB Joseba Aguirretxea va defensar que «donar la paraula al poble» mai pot ser un delicte i que judicialitzar la política «és el que fan els governs per no solucionar els problemes».

Homs va criticar la «incoherència» del PSOE i de Ciutadans per donar suport al costat del PP a la concessió del suplicatori. Després de reconèixer que no li havia causat cap sorpresa aquesta decisió, el portaveu del PDECat al?Congrés va lamentar que partits com el PSOE o Ciutadans acceptin la judicialització de la política i que el Govern contamini l'alta judicatura.

Per a Homs, és una incoherència que PSOE i Ciutadans, que han donat suport a una comissió d'investigació parlamentària sobre l'anomenada «operació Catalunya», després donin llum verda al seu suplicatori.