Almenys dos milions més de votants hispans respecte dels comicis de 2012 han votat avui a Estats Units en les eleccions presidencials, segons les primeres projeccions de l'enquestadora 'Latin Decisions'. El grup ha assenyalat, a més, que el 53% dels hispans habilitats per votar al país ho ha fet de forma anticipada, la qual cosa suggereix un alt nivell d'"interès i entusiasme" per part del grup hispà.

L'anàlisi ha evidenciat que el 57% d'aquests electors minoritaris havien decidit amb una anticipació de sis mesos si votarien pel republicà Donald Trump o per la candidata demòcrata Hillary Clinton. Segons els sondejos a peu d'urna, una aclaparadora majoria de llatins s'haurien decantat en aquests comicis per la exsecretaria d'Estat, doncs projecten un avantatge de 61 punts sobre Trump (78-18%). A més, en les entrevistes a la sortida del centre electoral 66 de 100 electors hispans han mostrat descontent amb el Partit Republicà, que consideren hostil o que "no es preocupa per ells".

Llatí Decisions ha criticat la política antiinmigració del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, en afirmar que s'ha dedicat a "insultar als llatins com a part de la seva estratègia per mobilitzar als votants blancs enutjats".

L'electorat llatí del país ha aconseguit el 12 % del total del país, amb un nombre rècord de 27,3 milions d'hispans habilitats per votar aquest dimarts, encara que tradicionalment sufraga només la meitat. D'altra banda, un de cada tres votants llatins ha afirmat que es mostraria a favor dels republicans si impulséssin una reforma migratòria.