El grup parlamentari del PSOE al Congrés va descartar abstenir-se davant del projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 i va insistir que no els donarà suport perquè seran continuistes. «Encara que no els coneixem, és evident que serà impossible que els donem suport perquè seran continuistes i antisocials», va afirmar el portaveu del grup parlamentari socialista, Antonio Hernando.

Hernando va anunciar que el seu grup parlamentari demanarà la devolució dels pressupostos de 2017 i va afegir que haurà de ser el Govern el que busqui una majoria «per aixecar aquest veto». «La meva impressió és que serà impossible donar-los suport en el seu tràmit inicial i final», va asseverar, després d'assenyalar que descarta l'abstenció perquè el PSOE sempre ha votat en contra i seran uns comptes «nocius per als ciutadans».

Va recordar que en els últims quatre anys de Govern del PP el grup parlamentari sempre ha demanat la devolució dels Comptes i va insistir que no veu «alternativa», tret que acceptin milers d'esmenes que presentaran els socialistes en el cas que prosperi la tramitació. «L'any passat vam presentar unes 5.000 esmenes. Si ens les accepten, potser podríem donar la volta als pressupostos, però això no es produirà», va explicar.

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, creu que la legislatura comença ja a rodar amb un primer acord amb el nou Govern per donar suport als autònoms de manera «integral», una de les prioritats econòmiques del partit taronja, inclosa en el seu pacte d'investidura amb el PP. També és prioritat per a Ciutadans la lluita contra el frau fiscal, i per això Rivera, a vint-i-dos dies perquè expiri el termini per reclamar el 10 per cent fixat en l'amnistia fiscal, va urgir el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a enviar 'escrit a l'Agència Tributària que evitaria la seva prescripció. Rivera espera que es revisi els beneficiaris de l'amnistia de 2102 en afirmar que si es recuperen els diners dels que no van pagar aquest deu per cent «potser no cal pujar l'IRPF o altres impostos».

La proposició de llei per millorar la legislació laboral dels emprenedors, que serà la primera llei que defensi Ciutadans al Congrés i que podria estar a punt a finals de novembre, es completa amb un altre acord amb l'Executiu, també avançat per Rivera, per posar en marxa una subcomissió parlamentària que reformi el règim especial d'autònoms.

El president d'Astúries, el socialista Javier Fernández, va advertir Podem que el nou Govern del PP «no l'han fet possible ni Felipe González ni Susana Díaz ni Javier Fernández ni l'Ibex ni els marcians» sinó Pablo Iglesias, «que va votar contra un govern socialista avalat per Ciutadans».

En les seves rèpliques al portaveu de Podem, Emilio León, durant el debat sobre l'estat de l'autonomia, Fernández va reiterar que les úniques alternatives a un nou Executiu del PP eren la convocatòria de terceres eleccions o un acord amb partits independentistes. Fernández va assenyalar que el triomf de les tesis sobiranistes generaria una major desigualtat i perjudicaria sobretot els més desfavorits.