Puigdemont felicita Trump però alerta d'una època complicada i incerta

El president de la Generalitat creu que hi ha unanimitat del catalanisme respecte Trump perquè sempre ha lluitat contra els populismes

09.11.2016 | 19:30
Puigdemont felicita Trump però alerta d'una època complicada i incerta

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat la seva preocupació per la victòria de Donald Trump i per les "noves incerteses" que generarà, una posició política que, segons ell, té "bastanta unanimitat" en el catalanisme. En la sessió de control al Parlament i en resposta a les preguntes del president del grup del PPC, Xavier Garcia Albiol, Puigdemont ha defensat que el catalanisme ha estat sempre militant contra les causes que defensen els populismes i ha assenyalat que la primera en felicitar Trump ha estat la presidenta del Front Nacional francès, Marine Le Pen. Tot i admetre que no li agrada la tria dels nordamericans, Puigdemont ha afegit que s´ha de respectar i aprendre a gestionar les "noves incerteses".

A primera hora del matí Puigdemont ha manifestat a Twitter que la victòria de Trump suposarà una època encara més complexa i incerta.Hores més tard, el mateix Puigdemont ha publicat un altre missatge a Twitter, aquesta vegada felicitant Trump
En la llista de preocupacions pel canvi de presidència als Estats Units, Puigdemont ha citat el canvi climàtic perquè, ha assegurat, no només afecta l´economia sinó també té efectes sobre els conciutadans.

Albiol insta Puigdemont a aplicar-se la lliçó

Per la seva banda, el president del grup el PPC, Xavier Garcia Albiol, ha instat Puigdemont a aplicar-se les lliçons i reflexions que dóna sobre els Estats Units. Segons Albiol, les incerteses porten a la inestabilitat i el Govern és un "professional" d´aplicar-la. "No sé si el proper president dels Estats Units construirà un mur, però vostès han construït una barrera invisible entre bons catalans, els independentistes, i mals catalans", ha argumentat per retreure una vegada més que l´executiu de Puigdemont no respecti les lleis i vulneri l´estat de dret. Finalment, Albiol ha fet referència al fet que el govern francès hagi cridat l´atenció al govern espanyol perquè el Parlament vulgui "colonitzar" regions de França, en referència a una de les resolucions aprovades en el debat de política general.

En resposta a Garcia Albiol, Puigdemont ha defensat que la causa del catalanisme ha lluitat contra els populismes i ha considerat que el catalanisme té "bastanta unanimitat" respecte la posició política que representa Trump. En aquest context, ha destacat que la primera persona en felicitar Trump per la seva victòria hagi estat la presidenta del Front Nacional francès, Marine Le Pen. I ha afegit que Le Pen té en la qüestió de Catalunya la mateixa posició que el PP.

El president de CSQP, Lluís Rabell, també ha fet referencia a la victòria de Trump durant la sessió de control i l´ha presentat com un efecte de les polítiques neoliberals que han empobrit les classes populars. Una expressió que el president de la Generalitat li ha rebatut. "Qualificar de polítiques liberals les de Obama és un punt excessiu", ha considerat per després afegir que Obama va arribar a la presidència dels Estats Units en un moment "molt crític" i que ha deixat el país en un nivell "que es trobarà a faltar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un mort a Marsella després que un cotxe s'ha estavellat contra dues estacions de bus

De moment, es desconeix si es tracta d'un accident o d'una acció deliberada

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

A la madrilenya, de 18 anys, se li va perdre la pista la nit del 21 al 22 d'agost del 2016

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

?Els antiracistes surten al carrer per respondre a una marxa a favor de la llibertat d'expressió...

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Enllaços recomanats: Premis cinema