El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, i el líder del PSC, Miguel Iceta, es reuniran dilluns a Madrid per debatre sobre la relació que han de mantenir les dues formacions després de les discrepàncies sorgides amb motiu de la investidura de Mariano Rajoy com a president. «Dilluns a les dotze em reuniré amb ell i parlaré justament sobre la relació que té el PSOE amb el PSC», va afirmar Fernández, que va parlar amb Iceta fa tres dies per telèfon i van quedar per veure's a la seu socialista del carrer Ferraz.

En ser preguntat sobre la relació de la qual és partidari amb el PSC, el president de la gestora socialista es va limitar a dir que ell, del que és partidari, «és de parlar amb el PSC». Fernández no es va pronunciar sobre quan podria tenir lloc el proper congrés del PSOE, o si tindrà lloc l'estiu, tal com va demanar el secretari general del PSOE de Castella-la Manxa, Jesús Fernández Vaquero. «No puc concretar aquesta data. Crec que sí que se celebrarà», va dir abans d'assegurar que espera traslladar al desembre al Comitè Federal una proposta de calendari i que serà aquest òrgan el que decidirà.

Per altra banda, el grup parlamentari d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea al Senat va demanar la compareixença urgent davant del ple del president del Govern, Mariano Rajoy, perquè expliqui el seu model territorial i les seves propostes per solucionar el conflicte amb Catalunya.

En la sol·licitud remesa a la Mesa de la Cambra Alta, la senadora catalana Maria Freixanet requereix que el cap de l'Executiu concreti les seves propostes per solucionar els conflictes territorials, «molt especialment a Catalunya». Freixanet al·lega que durant els últims anys el Govern ha «obstaculitzat i reprimit» totes les iniciatives sobiranistes catalanes «sense aportar alternatives concretes ni facilitar la participació ciutadana en el debat».

La senadora afegeix en la sol·licitud presentada que la resta de les comunitats, «subjectes a la tristament famosa Llei Montoro o de sostre de despesa», tampoc han rebut el suport requerit en les seves reclamacions per emprendre els ajustos imposats en els seus territoris.