Incidents i protestes a diverses ciutats dels Estats Units

Nova York, Filadèlfia, Seattle, Los Angeles, Chicago i Austin, entre d'altres, viuen marxes multitudinàries contra Trump

11.11.2016 | 07:19
Incidents i protestes a diverses ciutats dels Estats Units

Un dia després de l'elecció, aquest dimarts, del republicà Donald Trump com a nou president dels Estats Units (EUA) desenes de milers de persones van sortir als carrers de les principals ciutats del país per mostrar el seu rebuig a la decisió sortida de les urnes.
Una de les concentracions més multitudinàries -si no la que més- va ser la de Nova York, on milers de persones es van concentrar just al davant de la Torre Trump de Manhattan, propietat del multimilionari i nou president electe, al crit de «No és el meu president». Aquesta mateixa consigna es va anar reproduint en la resta de marxes. Una trentena d'aquests manifestants van ser detinguts per desordres públics per tallar el trànsit, d'acord amb les autoritats.
També de les més nombroses van ser les manifestacions que van tenir lloc a Seattle (Washington), Filadèlfia (Pennsilvània) i Chicago (Illinois), ciutat aquesta última en la qual els manifestants també van escollir la Torre Trump com a lloc de concentració i van corejar insults contra el magnat.
La capital, Washington, així com Atlanta (Geòrgia), Boston (Massachusetts), Denver (Colorit), Austin (Texas), Portland (Oregon), Saint Paul (Minnesota) o les californianes Los Angeles, San Francisco i San Diego van ser igualment escenari de protestes. Totes aquestes ciutats van ser bastions demòcrates en els quals Hillary Clinton va superar aquest dimarts Trump amb grans marges. A Portland, els prop de 2.000 concentrats, segons la policia, van corejar: «No al KKK (Ku Klux Klan), no als EUA feixista, no a Trump».
A Los Angeles, a l'estat de Califòrnia, on també va guanyar Clinton, centenars de persones amb banderes dels EUA i de Mèxic i al crit de «mans enlaire, no disparin», van tallar la carretera 101, una de les principals artèries de la ciutat.
Tot això es va produir instants després que els manifestants cremessin una efígie de Trump enfront de l'ajuntament de Los Angeles. En algunes d'aquestes marxes contra el nou president Donald Trump també es van cremar banderes nord-americanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un tuit de Barack Obama, rècord de «m´agrada»

Un tuit de l'expresident dels EUA Barack Obama sobre la violència racista de dissabte passat a...

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

El Regne Unit pretén que tant les persones com els béns comercials continuïn viatjant lliurement...

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

Els socialistes aposten per un Estat plurinacional en el marc d'una reforma de la Constitució. La...

La policia filipina mata 32 persones en 24 hores en una operació antidroga

La policia filipina va matar 32 sospitosos en un interval de només 24 hores en...

El líder opositor rus denuncia que el Kremlin finança el règim de Maduro

L'Assemblea Constituent ratifica els 13 magistrats del Tribunal Suprem que van ser...

Enllaços recomanats: Premis cinema