El president electe dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar que està «impacient» per treballar amb el mandatari del país, Barack Obama, a qui va descriure com un «home molt bo», al qual no dubtarà a recórrrer-hi per rebre consell durant la seva Presidència, després de reunir-s'hi a la Casa Blanca. «Estic desitjant treballar amb el president en el futur, inclús per demanar-li consell», va afirmar Trump després d'una reunió d'una hora i mitja amb Obama.

La trobada, segons va explicar el magnat, tenia com a objectiu que els dos dirigents es coneguessin en persona després d'una dura campanya electoral, en què van intercanviar dures crítiques i en la qual el multimilionari va arribar a culpar Obama de «fundar» l'Estat Islàmic (EI). La reunió va durar més del previst a causa que els dos tenien molt de què parlar i «podria haver arribat a ser molt més llarga», segons va destacar Trump, qui assumirà el càrrec el 20 de gener. «Ha estat un gran honor conèixer-lo i serà un honor estar amb vostè moltes més vegades», va destacar Trump, que va assegurar sentir un «gran respecte» per Obama.

La reunió representa el principi del traspàs de poders entre Obama i Trump, que va prometre acabar amb el llegat de l'actual mandatari en immigració, derogar la seva reforma sanitària i trencar l'acord nuclear aconseguit amb l'Iran al juliol de 2015. La d'ahir va ser la primera trobada en persona entre Trump i Obama, tot i que ja van parlar per telèfon la matinada de dimecres.

L'actual president dels Estats Units es va mostrar «encoratjat» per la seva primera conversa amb el seu successor i va dir que farà tot el possible perquè el líder electe «tingui èxit» pel bé de tot el país. «Vull emfatitzar, senyor president electe, que ara farem tot el que puguem per ajudar-lo a tenir èxit, perquè si vostè té èxit, el país tindrà èxit», va afirmar Obama.

El mandatari va dir haver mantingut una «excel·lent» conversa amb Trump sobre «temes organitzatius de la Casa Blanca», sobre «política exterior i sobre política nacional». «Em sento molt encoratjat per l'interès del president electe Trump a treballar amb el meu equip sobre molts dels temes que afronta aquest gran país», va explicar Obama.

«Crec que és important que tots, independentment del nostre partit i preferències polítiques, ens unim ara i treballem junts per solucionar els molts reptes que afrontem», va afegir.

Reunió de primeres dames

Mentrestant, la primera dama, Michelle Obama, va rebre a la residència presidencial la seva successora, Melania Trump, amb qui també va mantenir «una excel·lent conversa», en paraules de l'actual mandatari. «Volem assegurar-nos que se senten benvinguts durant els preparatius per a la transició», va destacar el president dels Estast Units.