Un atac talibà contra el consolat d'Alemanya a la ciutat afganesa de Mazar-e-Sharif va acabar de matinada amb almenys vuit morts i 120 ferits, en un nou assalt contra una instal·lació diplomàtica i una acció justificada pels insurgents pel bombardeig a civils de fa una setmana. Poc abans de la mitjanit, un atacant suïcida es va immolar amb un camió carregat d'explosius a prop del consolat, una acció que va acabar poques hores després amb la mort d'un altre insurgent i la detenció d'un tercer que van intentar penetrar a l'edifici.

A la mort dels dos insurgents es va sumar la de quatre civils que van perdre la vida durant l'atemptat i la de dos que, conclòs l'atac, van ser abatuts per trets de soldats alemanys per no aturar la motocicleta en què viatjaven en acostar-se al consolat. «No van parar atenció als avisos verbals i crits dels militars alemanys i finalment van morir pels trets d'aquests soldats», va afirmar Munir Ahmad Farhad, portaveu del governador de la província de Balkh, de la qual Mazar-e-Sharif és capital.

Fins al lloc de l'atemptat es va desplaçar un fort contingent de tropes d'intervenció ràpides, procedents del campament de l'OTAN on es troben uns 1.000 soldats alemanys, a uns 10 quilòmetres de Mazar-e-Sharif.

El Ministeri alemany d'Afers Exteriors va establir un gabinet de crisi per avaluar la situació després de l'atemptat, un atac qualificat d'«atroç» per l'ambaixada alemanya a Kabul, que va assegurar en un missatge a la xarxa social Twitter que el seu personal «està segur» gràcies a l'«heroica» resposta de la tropes afganeses i de l'OTAN. L'OTAN va confirmar que 21 membres del personal del consolat alemany van ser evacuats de manera segura.