La llista encapçalada pel portaveu de Podem al Senat i diputat autonòmic, Ramón Espinar, afí a Pablo Iglesias, va guanyar les primàries a la Comunitat de Madrid, davant de la candidatura propera al número dos de l'organització, Íñigo Errejón, liderada per la portaveu municipal Rita Maestre. Espinar va véncer amb una diferència de prop de 2.000 vots la seva rival, el que reforça la posició de l'anomenat sector «pablista» en el control del partit.

El senador i diputat a l'Assemblea de Madrid va guanyar tot i la polèmica generada per la compravenda d'un pis protegit a la localitat madrilenya d'Alcobendas que va adquirir el 2011, quan tenia 23 anys, i que no va arribar a ocupar. Amb aquesta operació, com ell mateix va admetre, va obtenir un guany del voltant d'uns 20.000 euros, ja que va comprar l'habitatge per 146.224 euros i el va vendre mesos després per 176.000 euros.

El nou secretari general de Podem a la Comunitat de Madrid va estendre la mà a la candidatura encapçalada per Rita Maestre per treballar junts i «construir un moviment popular i una alternativa al PP». Espinar va avaluar en una roda de premsa celebrada a la seu de Podem dels resultats de les primàries del partit a la Comunitat de Madrid, acompanyat pels 27 membres de la seva llista que formaran part del 80% del Consell Ciutadà.

«Apostarem pel pluralisme i la generositat per integrar els que no han obtingut un suport majoritari», va assegurar el també senador. El nou secretari general madrileny va afirmar que a Podem «hi ha una nova majoria», però va apuntar que «sabem que hi ha espai per a totes les sensibilitats i corrents que componen la nostra gran organització».