Oposició i chavisme van reprendre el diàleg a Caracas a diferent velocitat i amb objectius molt diferents. Mentre la Unitat Democràtica exigia la llibertat de més presos polítics com a gest concret per continuar les negociacions, Nicolás Maduro utilitzava el mateix terme ( «paciència»), usat dijous per José Luis Rodríguez Zapatero. Acords i avenços d'una banda davant de l'alentiment per guanyar temps de l'altra.

L'oposició tornarà a recordar demà els presos polítics amb força en complir mil dies de tancament Leopoldo López, el pres més emblemàtic del procés bolivarià. El cardenal Jorge Urosa oficiarà una missa en homenatge de tots els presoners.

Les hores prèvies a la reunió van estar marcades pels drets humans. Ernesto Samper, secretari general de la Unió Sud-americana de Nacions (Unasur), present en el diàleg al costat dels tres expresidents hispanoamericans (Zapatero, el panameny Martín Torrijos i el dominicà Leonel Fernández), va avançar el seu convenciment que «govern i oposició han d'acordar una amnistia».

Una solució que l'ala dura de la revolució, representada per Diosdado Cabello, no vol ni que sigui discutida i contra la que es manté atrinxerat l'expresident de l'Assemblea.