La Guàrdia Civil d'Àvila va detenir la mare d'una menor de quinze anys i el seu padrastre -així com altres dues persones més- per suposadament haver-la violat sistemàticament des que la noia tenia 13 a la localitat avilesa de San Bartolomé de Pinares. Es tracta de tres homes i una dona d'entre 20 i 58 anys, segons va informar l'Institut Armat, que a través del Grup de Persones de la Unitat Orgànica de Policia Judicial va posar en marxa aquesta operació desenvolupada des de principis d'octubre.

Als quatre detinguts, que van quedar en llibertat provisional, se'ls imputen diversos delictes d'agressió sexual -violació de forma reiterada-, pornografia infantil, abús sexual, maltractaments en l'àmbit familiar i corrupció de menors. La mare de la menor va ser detinguda com a suposada responsable d'un delicte comès per omissió, en haver tingut coneixement dels fets i, segons la Guàrdia Civil «no només no haver-los impedit o denunciat», sinó que va arribar a agredir la seva pròpia filla «físicament i verbal».

L'Institut Armat va assenyalar que la pròpia mare culpava la seva filla de les agressions i vexacions que patia per «provocar tant la seva parella com el fill d'aquesta». Segons la Guàrdia Civil, el company sentimental de la mare biològica hauria agredit sexualment la jove «utilitzant la força i manipulant-la emocionalment perquè aquesta accedís a tenir-hi relacions sexuals».

El padrastre és reincident i compta amb antecedents policials, entre altres fets delictius de similars característiques per agressió sexual -violació- i violència de gènere. A més, un fill del company sentimental de la mare i altres homes s'aprofitaven de la indefensió de la nena per violar-la.