massives protestes arreu dels estats units.Els serveis mèdics atenen l'home que va resultat ferit per un tret durant una manifestació a la ciutat de Portland.Dues persones es col·loquen davant la policia en posició submisa abans de l'inici dels disturbis. El lema "No el meu president" està present a totes les protestes.

Un home va resultar ferit de bala de matinada en un tiroteig durant una protesta a Portland (Oregon), on centenars de persones van sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a l'elecció de Donald Trump com a president dels EUA. El Departament de Policia de Portland va explicar que la víctima, a la qual no va identificar, va resultar ferida al pont Morrison de la progressista ciutat de Portland mentre els manifestants tallaven el trànsit per continuar amb la seva marxa.

Un home que es trobava en el seu vehicle al pont es va enfrontar als manifestants, va treure la seva arma, va disparar en múltiples ocasions i va ferir lleument la víctima, que va ser traslladada a un hospital proper. L'agressor, descrit com un adult jove de raça negra, va fugir i la policia continua buscant-lo.

El succés va arribar després de fortes protestes a Portland en què la policia va usar gasos lacrimògens per respondre als projectils incendiaris que els manifestants van llançar en diverses ocasions contra els uniformats, va afirmar el Departament de Policia en el seu compte de la xarxa social Twitter. Els manifestants a Portland van interrompre el trànsit, van pintar algunes parets amb grafits i van incórrer en actes de vandalisme, segons les autoritats locals.

A les grans ciutats dels EUA van continuar les marxes del moviment "No el meu president", un lema que va néixer com a etiqueta a Twitter quan es va conèixer el sorprenent resultat electoral a la matinada de dimecres. Gran part de les manifestacions es van repetir en bastions demòcrates en què la candidata presidencial d'aquest partit, Hillary Clinton, va guanyar a Trump amb grans marges.

El crit de "No el meu president" s'ha deixat sentir en una vintena de ciutats, com Los Angeles (Califòrnia), Chicago (Illinois) i Nova York, on centenars de persones es van concentrar divendres a la tarda en "un míting de l'amor" al Washington Square Park, un parc del sud de Manhattan.

Per part seva, el president dels Estats Units, Barack Obama, va tornar a fer una crida a la reconciliació de tots els nord-americans i els va demanar que "estimin els seus veïns com a ells mateixos", en un missatge destinat a homenatjar els veterans de guerra. En el seu discurs setmanal dels dissabtes difós per la Casa Blanca, Obama va posar els excombatents com a exemple d'unitat davant les divisions que de vegades esclaten en la política del país.

"Aquest cap de setmana, mentre busquem formes de resoldre les nostres diferències, hem d'acudir als principis que són més duradors que la política", va dir Obama. El mandatari va descriure l'Exèrcit com "un equip unit, en el qual uns tenen cura dels altres" i també com "una de les institucions més diverses" que representa cada un dels racons del país amb immigrants, soldats nascuts als EUA, cristians , musulmans o jueus.