El grup gihadista Estat Islàmic (EI) s'enfronta, segons el governador de la província de Nínive, a una derrota "imminent" a la ciutat de Mossul, a l'accés sud de la qual s'acosten les tropes amb plans d'assaltar l'aeroport i obrir un nou front. El governador de Nínive, la capital de la qual és Mossul, Nofal Hamadi al Sultan, va revelar que el propi líder de l'EI, Abu Bakr al-Bagdadi, ha fugit de la ciutat.

Els principals dirigents de l'EI i els combatents de nacionalitat estrangera es van traslladar Al Raqa, el feu dels gihadistes a Síria. A Mossul només queden extremistes iraquians, segons Al Sultan, que va assegurar que l'enfonsament de l'EI és "imminent" perquè les forces iraquianes avancen "ràpidament" per recuperar Mossul.

Referent a això, Al Sultan va lloar les victòries de les tropes iraquianes a l'interior de Mossul i va insistir que "la batalla decisiva" contra els gihadistes tindrà lloc "en breu" i "no es perllongarà".

"Les autoritats estan estrenyent el setge sobre els extremistes i mai permetran el retorn de l'EI a Mossul un cop alliberada", va destacar el governador, tot afegint qie hi ha indicis d'"un aixecament intern dels joves de Mossul contra l'EI".