Podem ha acabat de tornar els 2,8 milions d'euros que va rebre a través de microcrèdits per finançar la campanya electoral del 20 de desembre i té pendent de reemborsar els 1,2 milions que va percebre d'aportacions ciutadanes per al 26-J. Els microcrèdits de les campanyes autonòmiques i el 20-D, va explicar Podem a través d'un comunicat, van ser tornats en el moment en què el partit va rebre les subvencions de l'Estat pels resultats obtinguts i, per tant, fins que no rebi aquestes ajudes estatals no podrà reintegrar els diners percebuts pels comicis de juny.

Els 2,8 milions que va reunir Podem per sufragar la seva campanya electoral de desembre els va recolir gràcies a més de 12.000 aportacions individuals, el que li va permetre afrontar els comicis «sense recórrer a crèdits bancaris», va destacar el partit. «Seguim sent l'única formació que no té cap deute amb els bancs i que pot garantir independència en la defensa dels interessos de la gent, no de l'IBEX», va assegurar el responsable de Finances del partit, Segundo González.

D'acord amb els seus comptes, Podem va rebre una mitjana de 243 euros per cada «préstec ciutadà» que li van fer i també, segons els seus càlculs i comptabilitzant totes les eleccions, el partit de Pablo Iglesias ha estalviat 12 milions d'euros als ciutadans.

La proposta d’Errejón

Per part seva, el secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, va assegurar que assumirà «el repte» de defensar les idees que creu «millors» per al seu partit, que són les d'un Podem «guanyador i que ampliï» el seu espai polític de cara a la seva propera assemblea estatal, coneguda com a Vistalegre 2.

El que no va fer Errejón va ser aclarir la incògnita de si disputarà a Pablo Iglesias la secretaria general de Podem en el conclave que se celebrarà l'any que ve, tot i els intents dels periodistes perquè aclarís els seus plans.

Errejón va insistir que en el segon conclave de la formació es veurà un debat d'idees per obrir Podem a «una majoria guanyadora» i tots aniran «junts», en al·lusió també a Iglesias, «encara que hi hagi matisos diferents», destacant que en la seva organització es debat en obert, «entre companys» per construir un projecte que sigui més profitós als espanyols.

No té una idea de si l'assemblea estatal serà a principis de l'any que ve o deixaran passar uns mesos, una cosa que es discutirà en el consell ciutadà, encara que per a ell el més important és «posar el focus» en les propostes i a traslladar el missatge que hi ha una alternativa i a Rajoy.