La Policia Nacional ha detingut a Alacant un carter de 56 anys d'edat acusat d'un delicte d'infidelitat en la custòdia de documents en portar presumptament tres anys sense entregar el correu ordinari als seus destinataris.

L'operació es va iniciar arran d'una denúncia formulada a principis de novembre per un responsable de l'empresa, en la qual es posava de manifest que les cartes no arribaven als seus destinataris al barri alacantí de San Gabriel, ja que pel que sembla l'encarregat del repartiment del correu estava cometent un seguit d'irregularitats que entorpien l'habitual lliurament de la correspondència.

A través d'una sèrie d'indagacions policials, els agents van descobrir que el carter feia un ús indegut de la motocicleta propietat de l'empresa. Diàriament feia 50 quilòmetres més del que és habitual. Amb aquesta informació en poder de la Policia, es va poder concretar més la investigació indagant en la rutina laboral del repartidor.

El missatger es desplaçava diàriament a una caseta abandonada a la localitat de Monforte, on passava tota la seva jornada laboral i deixava abandonada tota la correspondència de la qual tenia obligació de la seva guarda i repartiment per tots els domicilis de la seva zona d'Alacant.

Dimarts passat dia 8, els agents van detenir a Alacant a aquesta persona per un presumpte delicte d'infidelitat en la custòdia de documents, intervenint en el registre efectuat a Monforte del Cid, 67 cartes i sobres, 228 avisos d'arribades de cartes i enviaments postals, una gran quantitat de paquets postals, deu caixes propietat de l'empresa i un casc de moto amb l'anagrama de la societat.

De la mateixa manera es va realitzar un altre registre al seu domicili, situat a la ciutat d'Elx, on els agents van intervenir un paquet postal contenint unes arracades de plata que estaven dirigits a una dona d'Alacant, la qual va manifestar a la policia que els havia comprat per internet al mes d'agost, no havent rebut mai l'enviament.

El detingut va ser posat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia divendres passat. L'operació ha estat portada a terme per agents del Grup d'Investigació de la Comissaria de Districte Centre d'Alacant.