El moviment estudiantil crida a la mobilització per pressionar el Govern perquè rebaixi un 30% les taxes universitàries

Consells, associacions i sindicats han convocat una manifestació aquest dijous a Barcelona coincidint amb el Dia Internacional de l'Estudiant

15.11.2016 | 19:29

El moviment estudiantil fa una crida a la mobilització per pressionar el Govern i reclamar una reducció del 30% de les taxes universitàries en motiu del Dia Internacional de l'Estudiant aquest dijous. Sota el lema 'Universitat Gratuïta', l'Associació d´Estudiants Progressistes (AEP), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), així com diverses assemblees de facultats han convocat una manifestació que començarà a partir de les cinc de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona i farà un recorregut fins la Plaça Sant Jaume "per tal de visibilitzar la demanda d'una universitat pública i gratuïta per tothom".

Els diversos consells, associacions i sindicats recorden que han sortit al carrer per reivindicar els seus drets, des de la lluita contra la Lomce i les retallades als instituts fins a les protestes contra el 3+2. Així, la comunitat d'estudiants s'ha manifestat contra aquelles polítiques dels governs català i espanyol "que han contribuït a que la universitat sigui, pas a pas, més elitista, situant la universitat catalana al top 10 de les universitats més cares de tota Europa".

Així mateix, recorden que la tasca parlamentària ha intentat acompanyar el moviment estudiantil en les dues mocions aprovades per la cambra catalana el 7 d'abril -presentada per Catalunya Sí Que Es Pot- i 20 d'octubre -presentada pel PSC- d'aquest mateix any, amb un punt que instava la reducció d'un 30% en els preus de les matrícules universitàries, així com també un canvi i un augment en el sistema de beques. En totes dues ocasions les mocions van ser aprovades amb el suport de tots els grups parlamentaris, excepte Junts Pel Sí que hi va votar en contra.

La comunitat estudiantil assegura que tenen clar que els seus drets s'han de protegir i que l'equitat en l'accés a la universitat ha de ser garantit. Per això , la jornada de mobilització de dijous que ve girarà al voltant d´una reivindicació que "sempre ha estat al rerefons" de les seves demandes, com és la universitat gratuïta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Un jove deixa vuit ferits en un atac amb ganivet a Rússia

Un jove deixa vuit ferits en un atac amb ganivet a Rússia

? La policia aconsegueix abatre l'agressor poc temps després ?Les autoritats no creuen que el...

Alarma a l´estació de la ciutat francesa de Nimes per un fals tiroteig

L'estació central de trens de Nimes, al sud de França, va ser evacuada ahir per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema