El president del Govern, Mariano Rajoy, va fer una nova crida a la responsabilitat de tots els partits perquè permetin governar al seu Executiu i ajudin a tirar endavant les lleis i reformes, i els va advertir que el seu partit, el PP, està ja recuperant molts dels vots perduts en els últims anys. Rajoy va presidir la Junta Directiva Nacional del PP, que va donar el tret de sortida a la preparació del congrés nacional i dels posteriors conclaves autonòmics i locals.

La Junta va aprovar així la celebració del congrés nacional per als dies 10, 11 i 12 de febrer a la Caja Mágica de Madrid, un conclave que tindrà novetats respecte altres perquè, per exemple, permetrà a tots els compromissaris debatre la ponència política i d'estatuts, la qual decidirà la futura organització interna del partit.

Luisa Fernanda Rudi, líder del partit a Aragó, presidirà la comissió organitzadora d'aquest congrés. I el conclave el presidirà, com a amfitriona, la cap de l'Executiu madrileny, Cristina Cifuentes.

Rajoy va assenyalar que de la celebració dels congressos del partit -nacional, autonòmics i provincials- sortiran les direccions que s'han de fer càrrec de preparar el partit per al seu pròxim «gran repte»: les eleccions municipals i autonòmiques de 2019.

El líder del PP no preveu abans altres comicis, «en principi», tot i que, com va postil·lar en el seu discurs, «mai se sap». Va destacar, en qualsevol cas, que el PP ja està recuperant part de la confiança perduda en anys anteriors.

«Així com la gent castiga quan creu que ho ha de fer també és capaç de premiar aquesta força si veu que s'han produït rectificacions i es comença a actuar d'una altra manera», va destacar Rajoy, que durant el seu discurs va parlar de la necessitat de treballar «intensament» perquè no es tornin a repetir casos de corrupció.

El cap de l´Executiu va afegir que «tan dolent és no tenir un govern com tenir un Govern al qual no es deixi governar», després d'admetre que perquè s'aprovin la majoria de les lleis no són suficients els vots del seu partit.