Un empresari franco-libanès va afirmar que va lliurar cinc milions d'euros en efectiu procedents de Líbia a l'expresident francès Nicolas Sarkozy durant la seva campanya presidencial de 2007, sobre la qual hi ha sospites d'un finançament ocult. En una entrevista difosa al portal de notícies en línia Mediapart, Ziad Takieddine va assegurar haver «transportat un total de cinc milions d'euros» en valises en tres viatges entre novembre de 2006 i principis de 2007.

En els dos primers viatges, les valises, que segons Takieddine contenien cadascuna entre 1,5 milions i dos milions d'euros en feixos de bitllets de 200 i 500 euros, van ser lliurades a l'oficina de Claude Guéant, qui era la mà dreta de Sarkozy, llavors ministre d'Interior. En el tercer viatge, l'empresari va explicar que va lliurar les valises al ministeri, en una habitació on es trobava Nicolas Sarkozy.

És la primera vegada que l'empresari afirma que ell mateix va lliurar aquests diners a França. Ziad Takieddine al·lega que va rebre aquests diners a Trípoli de mans del cap dels serveis secrets libis, sota el règim de Muammar Gaddafi.

Per altra banda, Emmanuel Macron, que va ser ministre d'Economia del president francès, François Hollande, fins a l'agost passat, oficialitzarà avui la seva candidatura a les presidencials de 2017. Macron farà pública la seva candidatura a Bobigny, una ciutat popular de l'extraradi del nord-est de París, en una visita que tenia programada a un centre d'aprenentatg. El jove exministre, de 38 anys, que durant els dos primers anys d'Hollande a l'Elisi va ser el seu secretari general adjunt, no disputarà les primàries de l'esquerra promogudes pel Partit Socialista per triar un candidat únic a les presidencials de l'any que ve.