Els bombardejos es van reprendre als barris assetjats de l'est de la ciutat siriana d'Alep (nord), després de més de tres setmanes d'interrupció, encara que Rússia va negar qualsevol implicació seva o de l'Exèrcit sirià. El portaveu de la Defensa Civil Siriana a Alep, Ibrahim Abu Leiz, va explicar que uns setanta atacs aeris d'avions i helicòpters militars van colpejar la meitat oriental de l'urbs, assetjada per les forces armades i controlada per l'oposició, però no va poder precisar l'origen dels aparells.

Segons el portaveu, l'organització porta a terme tasques de rescat a àrees fora del domini del Govern, on almenys quatre persones han mort i 38 han resultat ferides. L'Observatori Sirià de Drets Humans va elevar el nombre de morts a cinc i va afegir que hi va haver desenes de ferits. Abu Leiz va precisar que els bombardejos van tenir lloc en els districtes d'Al Firdús, Qadi Askar, Masaken Hanano, Al Salhin, Al Haidariya, Bab Neirab i Al Sajur.

Els atacs aeris portaven suspesos des de la pausa humanitària de quatre dies iniciada unilateralment per Rússia i l'Exèrcit sirià el 20 d'octubre. El portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia, Ígor Konáshenkov, va assegurar que ni la seva aviació ni la siriana han bombardejat Alep des de fa 28 dies. Els atacs aeris contra l'est de la població es produeixen després d'un augment dels mateixos en les últimes jornades a pobles situats a l'oest d'Alep.

De fet, almenys tres hospitals a les localitats de Kafr Naha, Al Atareb i Al Uyeil van ser bombardejats entre dilluns i ahir, el que va causar ferits entre els pacients i el personal sanitari i danys materials abundants que han fet que dos d'aquests centres hagin quedat fora de servei.

Per part seva, el ministre d'Exteriors britànic, Boris Johnson, va demanar a Rússia que faci passos per aturar la «matança» a Síria, després de la represa dels bombardejos a Alep després de més de tres setmanes de pausa humanitària. «Rússia té una oportunitat única per persuadir el règim sirià que acabi aquest enfocament militar destructiu, permeti accés humanitari complet a les zones assetjades i es comprometi a un acord polític que acabi amb aquesta matança», va dir Johnson.

Per al cap de la diplomàcia britànica, «la represa dels atacs contra la població assetjada a l'est d'Alep incrementa el terrible sofriment dels civils i ens allunya d'una resolució a aquest tràgic conflicte». La ministra britànica de Cooperació Internacional, Priti Patel, va dir per la seva part que «Rússia ha de posar fi a la nova onada de bombes».