Brussel·les vol controlar els estrangers que no necessitin visat

17.11.2016 | 07:26

efe/ddg brussel·les

n La Comissió Europea (CE) va proposar implantar un sistema d'informació i autorització de viatges per als ciutadans de tercers països que vulguin entrar a l'espai Schengen i no necessiten visat, que hauran d'abonar una taxa de cinc euros. L'anomenat «Sistema Europeu d'Informació i Autorització de Viatges» pretén reforçar els controls de seguretat i d'immigració a la Unió Europea.

«La seguretat de les nostres fronteres i la protecció dels nostres ciutadans són la nostra prioritat absoluta. El nou sistema solucionarà la manca d'informació en creuar les dades dels sol·licitants exempts de visat amb les de tots els nostres altres sistemes», va explicar el vicepresident primer de la CE , Frans Timmermans.

Alhora, el sistema serà «senzill, ràpid, barat i eficaç», va afegir Timmermans, qui va confiar que la proposta rebi el més aviat possible el vistiplau del Consell (països de la UE) i del Parlament Europeu, institucions d'han aprovar-lo perquè pugui entrar en vigor. Brussel·les espera que el sistema estigui operatiu com a molt aviat el 2020. Si s'implantés, les persones originàries dels països als quals la UE no exigeix visat seguiran estant lliures d'aquest requisit, però hauran d'obtenir una autorització de viatge prèvia a la seva entrada a l'espai Schengen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema