Cinc menors d'un centre de Badajoz denuncien dos companys per abusos

?Un dels responsables està fugit i l'altre ha estat traslladat a un centre de compliment de mesures judicials

22.11.2016 | 00:37

efe/ddg badajoz

n Cinc interns del Centre d'Acollida San Juan Bautista de Badajoz van denunciar el passat cap de setmana dos companys per suposats abusos sexuals, segons la Junta d'Extremadura. Un dels dos menors denunciats està fugat i en situació de crida i cerca, va explicar el conseller de Sanitat i Polítiques Socials, José María Vergeles.

El conseller va assenyalar que l'altre menor denunciat ha estat separat del San Juan Bautista i va ser traslladat al centre de Compliment de Mesures Judicials Vicente Marcelo Nessi de Badajoz.

El procediment judicial ja està en marxa en el cas d'una menor denunciant, va dir Vergeles, els pares de la qual han reclamat a més la tutela de la Junta d'Extremadura.

Vergeles, que ha parlat ja amb els portaveus dels grups parlamentaris per donar-los a conèixer el cas, no va voler oferir més dades pel fet que en aquests fets estan implicats menors i es tracta per tant d'un tema «delicat».

A més, el conseller va informar que hi ha una reclamació de la tutela d'una de les menors, «la que està ara mateix en procediment judicial», i va afegir que «seria il·legal per la nostra part que renunciéssim per la denúncia a la tutela d'aquesta menor i esperarem a veure què diu la Justícia perquè siguem capaços de poder seguir les recomanacions i poder-nos adaptar totalment a la legalitat», va destacar, per matisar que no volen en cap moment incomplir la legalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema