efe/ddg madrid

n Podem, que exerceix l'acusació popular, va sol·licitar al jutge que investiga les activitats de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el petit Nicolás, que ordeni la detenció immediata i l'ingrés a la presó sense fiança del jove «per risc imminent de fuga». En un escrit es relaten les diferents causes obertes contra el petit Nicolás, especialment la referida al viatge a Ribadeo (Lugo) en el qual es va fer passar per emissari del Rei, i en què el fiscal acaba de sol·licitar per a ell set anys de presó. Després d'aquesta petició del fiscal, Podem sol·licita la detenció i l'ingrés a la presó, sense fiança, al titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid.

Per la seva banda, l'Associació de Policia Municipal Unificada (APMU), que dirigeix l'acusació popular en els processos que se segueixen contra el petit Nicolás en aquest jutjat, va sol·licitar al magistrat que se li retiri el passaport, que se li prohibeixi abandonar Espanya i que comparegui tots els dimarts de cada mes, amb l'obligació de comunicar els canvis de domicili.

En l'escrit presentat per Podem es relaten les investigacions que se segueixen contra Francisco Nicolás Gómez Iglesias i es detalla que en la peça separada del viatge a Ribadeo la Fiscalia demana ara set anys de presó, després que APMU en sol·licités 11 i l'advocat de l'Estat, 21 mesos. Recorda que l'encausat té antecedents penals i va estar sense passaport des de la seva detenció a l'octubre de 2014.